Dupa ce a prezentat Clujul ca pe o satra de tigani, tabloidul elvetian Blick a fost asaltat cu mail-uri din partea romanilor. Un tanar de 22 de ani Cluj a fost mai norocos si a primit un raspuns din partea gazetarilor. "Nu era in intentia noastra sa va discreditam orasul. A fost o scurta prezentare a reporterului nostru inainte de meci. Multe fotografii, care arata lucruri mult mai rele, nu le-am publicat in ziar, in mod voit", au precizat elvetienii, informeaza Ziua de Cluj.

Clujul, vazut de Blick Foto: blick.ch

Dupa ce a primit multe mesaje (prin intermediul internetului) de la romanii de pretutindeni, Blick a hotarat sa retraga materialul in care infatisa Clujul ca fiind un oras din lumea a treia in care apa si curentul electric reprezinta un lux.

Un tanar de 22 de ani din Cluj a avut mai mult noroc, iar mail-ul sau adresat elvetienilor a primit un raspuns din partea tabloidului. Trebuie mentionat faptul ca acesta a pretins a fi un consilier al primariei din Cluj, tocmai pentru a capata un statut oficial. Ideea a dat rezultat, iar gazetarii i-au trimis un mail clujeanului.

Raspunsul celor de la Blick

“Nu era in intentia noastra sa va discreditam orasul. A fost o scurta prezentare a reporterului nostru inainte de meci. Multe fotografii, care arata lucruri mult mai rele, nu le-am publicat in ziar, in mod voit. Aveti dreptate, partilor frumoase ale Clujului nu le-am acordat destula atentie. Putem recupera, insa, cu ocazia unui alt articol. Propunere: primarul dumneavoastra scrie un text, pentru BLICK, cu titlul «Acestea sunt partile frumoase ale Clujului!» La asta, o fotografie a primarului inaintea unui loc frumos din oras. Astept cu bucurie raspunsul dumneavoastra pozitiv. Toate cele bune, Rolf Cavalli (redactor-sef Blick)”, a fost raspunsul elvetienilor, informeaza Ziua de Cluj.

Citeste aici toata povestea din Ziua de Cluj.