Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca, a precizat ca descrierea facuta de cotidianul elvetian Blick orasului pe care il conduce este una nedreapta. "Sunt cuvinte jignitoare, Clujul nu este cel prezentat de elvetieni. In urma acestui material, am hotarat sa nu mai vin la meci", a precizat Apostu pentru Mediafax.

Clujul, vazut prin ochii elvetienilorFoto: blick.ch

"Sunt cuvinte nedrepte folosite pentru imaginea municipiului care nu o sa ii faca pe jucatorii echipei FC Basel sa joace mai bine sau mai rau in meciul cu CFR din Champions League. Este o descriere jignitoare si cred ca sunt in asentimentul locuitorilor municipiului cand spun ca sper ca FC Basel sa piarda meciul. Clujul adevarat nu este cel prezentat de ziarul elvetian. Am decis ca in urma aparitiei acestui articol sa nu particip la meci", a spus Apostu.

Jurnalistii de la Blick au descris Clujul ca fiind un oras din lumea a treia, in care apa si energia electrica sunt un lux. In plus, imaginile reprezentative pentru urbe sunt acelea in care apar tigani, vaci pe marginea drumului, munti de gunoaie si case de lemn.