CFR Cluj incearca sa reediteze miercuri seara debutul fantastic pe care l-a avut in Liga Campionilor 2008/2009, cand i-a invins cu 2-1 pe italienii de la AS Roma. Cu un antrenor venit la echipa cu doar doua zile in urma, clujenii ii intalnesc pe elvetienii de la FC Basel, care au obtinut calificarea in grupa dupa ce au eliminat in preliminarii pe Debrecen si Sheriff Tiraspol.

Sorin Cartu, sanse mari sa ajunga la SteauaFoto: Agerpres

Clujul se afla la a doua aparitie a sa in grupele Ligii Campionilor, doar opt jucatori din actualul lot al CFR-ului jucand si in sezonul 2008/2009. Cu un antrenor nou, CFR este o necunoscuta pentru elvetienii de la Basel, care au ca scop clasarea pe locul al doilea in grupa.

Sorin Cartu, antrenor CFR Cluj: "Incercam sa abordam meciul ca pe unul normal. Am incredere in jucatorii mei si faptul ca joaca in Liga Campionilor ii motiveaza. Experienta noastra in Liga Campionilor este un avantaj, dar Basel are mai multi jucatori de calitate - Huggel, Streller si Frei - toti cu foarte multa experienta. Trebuie sa fim atenti in special pe final; defensiva noastra trebuie sa fie in alerta. Pe plan personal, Liga Campionilor este un moment important in cariera mea, dar am avut si altele".

Thorsten Fink, antrenor Basel: "Va fi un meci dificil pentru noi deoarece nu stim la ce sa ne asteptam acum ca ei au schimbat antrenorul. In Liga Campionilor nu exista echipe mici. Cluj este o formatie buna si in fotbal e posibil orice. Scopul nostru este sa terminam pe locul al doilea in grupa, chiar daca suntem favoritii numarul trei. Daca ne vom clasa la final pe trei nu va fi o tragedie pentru noi. Nu vreau sa dau nume deoarece prefer mai degraba sa ne concentram pe jocul nostru, dar Cluj are jucatori buni, ca de exemplu numarul 16 (Rafael Bastos)".

Ultima aparitie a ambelor echipe in Liga Campionilor a fost in sezonul 2008/2009. Atat CFR, cat si Basel au incheiat grupa pe ultimul loc. CFR a invins Roma si a remizat cu Chelsea obtinand 4 puncte, in timp ce Basel a obtinut singurul punct dupa o remiza cu Barcelona (1-1) pe Camp Nou.

Ultimele rezultate:

Rapid - CFR Cluj 2-0 (Cassio '58, '90+1)

Young Boys Berna - Basel 2-2 (Jemal '3, Degen '23/ Frei '39, Chipperfield '73)

Echipe probabile:

CFR Cluj: Stancioiu, Rada, Alcantara, Cadu, Panin, Culio, Muresan, Dica, Hora, Bastos, Traore

FC Basel: Costanzo, Inkoom, Atan, Abraham, Safari, Stocker, Shaqiri, Yapi, Huggel, Frei, Streller