Champions League se afla in fata startului unei noi editii de fotbal spectacol, cea mai importanta competitie rezervata cluburilor de pe Batranul Continent urmand sa imparta echipelor aproape 750 de milioane de euro. CFR Cluj, campioana Romaniei, are garantata o suma de 7.1 milioane de euro din partea UEFA, indiferent de rezultatele pe care le va avea in faza grupelor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

UEFA a anuntat ca editia 2010-2011 a Champions League va fi la fel de generoasa precum precedenta, forul fotbalistic european garantand sume de aproximativ 750 de milioane de euro.

CFR Cluj va primi din partea UEFA cel putin 7.1 milioane de euro, 3.8 milioane de euro fiind pentru calificarea in grupe, in timp ce 3.3 milioane de euro reprezinta bonusul pentru cele cel putin sase partide (550.000 de euro pe meci) pe care campioana Romaniei le va juca in C1 (intalniri tur-retur cu Basel, Bayern si AS Roma).

O formatie care va obtine calificarea din faza grupelor va fi recompensata de UEFA cu 3 milioane de euro, in timp ce o echipa care va atinge sferturile de finala isi va rotunji conturile cu 3.3 milioane de euro.

In cazul in care se ajunge in semifinale, echipa calificata mai primeste un bonus de 4 milioane de euro din partea organizatorilor. In fine, finalista va primi 5.2 milioane de euro, in timp ce marea castigatoare va bifa un cec de 9 milioane de euro de la UEFA.

Pe langa toate acestea, echipele vor mai castiga sume consistente din drepturile de televizare si de la sponsori. Acesti bani vor fi in functie de cota de piata a formatiei si de puterea economica a tarii din care provine.

Demn de mentionat este faptul ca o remiza este platita cu 400.000 de euro, in timp ce o victorie in faza grupelor din Champions League aduce 800.000 de euro.

Sezonul 2010-2011 al Champions League incepe pe 14 septembrie (faza grupelor), in timp ce marea finala se va juca pe 28 mai 2011, pe Stadionul Wembley.