CFR Cluj a schimbat antrenorul inainte de startul Champions League, episodul "Ioan Andone" (a fost demis dupa ce a cucerit titlul si cupa) repetandu-se in Gruia. "Avem mare nevoie de Cartu, este capabil sa ne aduca titlul. Nu ne doream o schimbare, dar am fost nevoiti", a declarat Iuliu Muresan, presedintele ceferistilor, in legatura cu demiterea lui Andrea Mandorlini.

Sorin Cartu, infrangere cu Targu MuresFoto: Rompres

"Mandorlini a lucrat foarte bine, dar in retur treaba nu a mai mers. Nu suportam sa stam la locul 10 in clasament. Se repeta situatia de acum doi ani, atunci cand am castigat tot cu Andone, iar apoi treaba nu a mai mers. Am ajuns la concluzia ca este o problema de ordin psihologic. Am vazut situatii identice la Benfica si Schalke. De asemenea, am vazut stilul la Mourinho, care este un antrenor foarte mare. Am jucat slab si am hotarat sa facem o schimbare, cu toate ca nu ne doream acest lucru. Am facut o lista de antrenori si am stabilit sa incercam cu unul roman. Am mare incredere in Sorin Cartu, este capabil sa ne aduca titlul" - Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj, intr-o conferinta de presa.

"E un moment pe care si-l doreste orice antrenor, dar in cariera mea am trecut si pe la echipa nationala de tineret. Am avut multe momente importante de-a lungul fotbalului. Trebuie sa fim pregatiti pentru orice. Sunt constient de situatia in care se gaseste echipa, dar sunt sigur ca este doar ceva accidental. Postura este dificila, venim dupa un antrenor care a castigat tot in sezonul precedent. Cunosc foarte bine fotbalul romanesc si voi trece peste problemele de adaptare. Ma voi intelege cu jucatorii, vorbesc bine engleza, franceza si italiana." - Sorin Cartu, antrenor CFR Cluj.

Sorin Cartu (va primi 25.000 de euro pe luna) a semnat pe o perioada de un an si 10 luni cu CFR Cluj, antrenorul avand o clauza de indeplinire a obiectivului (castigarea titlului).

Tehnicianul va fi ajutat de Mircea Irimescu (antrenor secund) si Silviu Lung (antrenor cu portarii).

Debutul lui Cartu pe banca tehnica a CFR-ului va avea loc, miercuri, 15 septembrie, atunci cand campioana Romaniei va intalni pe Basel in Champions League (ora 21.45), in Gruia.