Romania ramane fara victorie si dupa al doilea meci din preliminariile pentru Euro 2012, echipa lui Razvan Lucescu remizand (0-0) in Belarus. Tricolorii nu au impresionat la Minsk, iar ocaziile cu adevarat importante au venit doar in ultimele minute. Cocis, Marica si Bogdan Stancu au lasat zero in dreptul golurilor, iar jocului primei reprezentative ii lipseste fantezia.

Foto:

Dupa 1-1 cu Albania, Romania avea nevoie de trei puncte in fata "nationalei supriza" care a castigat cu 1-0 la Paris. Belarusul nu a impresionat, iar din pacate pentru noi tricolorii au intrat de multe ori in jocul adversarilor. Bogdan Stancu a avut ocazia primei reprize (16'), iar la pauza s-a intrat fara gol. Dupa minute bune de acalmie, Romania a dominat finalul disputei de la Minsk, Marica (in doua randuri) si Cocis ratand ocazii importante.

S-a terminat 0-0, iar pentru prima reprezentativa se anunta o campanie de calificare mai mult decat dificila, tinand cont de faptul ca am ramas cu zero in dreptul victoriilor dupa meciuri cu Albania si Belarus. Fara jucatori capabili sa faca diferenta, nationala Romaniei a devenit una de pluton, "subiectul" Adrian Mutu devenind mai de actualitate ca niciodata.

Clasament Grupa D:

1 Albania 4 puncte (2-1)

2 Belarus 4 (1-0)

3 Bosnia 3 (3-2)

4 Franta 3 (2-1)

5 Romania 2 (1-1)

6 Luxemburg 0 (0-4)

Belarus: Zevnov - Kulchiy, Martinovich, Yurevich, Omelyanciuk, Kornilenko, V. Hleb, A. Hleb, Kutuzov, Kisliak, Shitov

Rezerve: Verenko, Molosh, Bordachev, Krivets, Putsilo, Sosnovski, Rodionov

Romania: Pantilimon - Maftei, Tamas, Chivu, Rat - Torje, Florescu, Radoi, Deac - Bilasco, B. Stancu.

Rezerve: Tatarusanu, Marica, Cocis, Nesu, M. Constantin, Muresan, Daniel Niculae