Nationala de fotbal a Romaniei a castigat un singur meci in acest an, iar la primul test oficial rezultatul a fost unul dezamagitor: 1-1 cu Albania. Tricolorii intalnesc marti, in cel de-al doilea meci din preliminariile pentru EURO 2012, nationala Belarusului, echipa ce a invins vineri selectionata Frantei si vrea sa "incununeze" cele trei puncte obtinute cu o victorie in fata Romaniei.

Bogdan Stancu a preluat tricoul cu numarul 10Foto: Agerpres

Meciul dintre Belarus si Romania va putea fi urmarit in direct pe Digisport si in format Livetext pe HotNews.ro, de la ora 20:30.

Romania a disputat cinci meciuri amicale in acest an si a obtinut o singura victorie (3-0 cu Honduras), in celelalte patru meciuri fiind invinsa (Israel 0-2, Ucraina 2-3, Macedonia 0-1 si Turcia 0-2). La primul meci oficial din 2010, tricolorii au obtinut un dezamagitor 1-1 cu Albania, echipa pe care a invins-o in zece din precedentele 13 intalniri, avand un golaveraj de 36-7.

Pe locul al patrulea in Grupa D, tricoloriii au nevoie de o victorie in meciul de marti si trebuie sa demonstreze ca nationala Romaniei poate si merita sa fie la EURO 2012. Romania intalneste nationala Belarusului, lider alaturi de Bosnia in Grupa D. Cele doua echipe s-au mai intalnit de trei ori pana acum, tricolorii castigand de fiecare data (2-0 intr-un amical din 2004 si 3-1 in ambele manse din preliminariile pentru EURO 2008).

Belarusul va juca mai motivat dupa victoria din Franta si va incerca sa demonstreze ca cele trei puncte obtinute in primul meci nu au fost o pura intamplare.

Bernd Stange, selectioner Belarus: "E foarte bine sa incepi campania de calificare la EURO 2012 cu o victorie care, in opinia mea, a fost meritata. Totusi, ne asteapta acum inca un meci foarte important care va necesita maxim de concentrare din partea noastra".

Razvan Lucescu, selectioner Romania: "Se întalnesc doua echipe cu stari diferite. Ei au entuziasm, noi determinare si ambitie. Vrem sa trecem repede peste egalul cu Albania, invingand Belarusul. Inca ne putem califica. Este un moment în care fotbalul din Belarus este în crestere, de aceea isi propun calificarea".

Echipe probabile:

Belarus: Zhevnov, Shitov, Omelyanchuk, Martynovich, Yurevich, Tigorev, Kulchiy, A. Hleb, Kutuzov, Rodionov, V. Hleb

Romania: Lobont, Rat, Maftei, Tamas, Chivu, Torje, Deac, Radoi, Muresan, Niculae, Stancu