Romania a ratat startul pentru preliminariile EURO 2012 (doar 1-1 contra Albaniei), iar in plus jocul tricolorilor este departe de asteptari. Scaunul lui Razvan Lucescu incepe sa se clatine din ce in ce mai rau, iar in jurul primei reprezentative se vorbeste deja despre inlocuitori. Gica Hagi, Ladislau Boloni si Dan Petrescu sunt solutiile pentru o nationala aflata in deriva.

Laci Boloni, o solutie pentru RomaniaFoto: AGERPRES

Oficialii FRF s-au declarat nemultumiti de prestatia din ultimul timp a nationalei, totul culminand cu remiza rusinoasa din partida cu Albania. Prima reprezentativa se afunda tot mai mult in mediocritate, iar schimbarea lui Razvan Lucescu incepe sa prinda contur.

"E greu sa ne calificam, am mai zis-o! Am vazut in aceasta seara (nr. vineri) impotriva Albaniei jucatori din nationala Romaniei care gafaie atunci cand sunt pe teren" - Mircea Sandu dupa meciul cu albanezii.

Pentru tricolori exista deja trei propuneri de selectioner, Hagi, Boloni si Dan Petrescu aflandu-se pe lista.

"Regele"a mai fost pe banca nationalei, dar mandatul sau a fost unul scurt, iar Gica are de luat o revansa fata de toata lumea. A refuzat Steaua in urma cu doar cateva saptamani, dar nu ar putea spune nu primei reprezentative. Este liber de contract, iar federatia nu ar avea probleme cu o eventuala aducere a sa la carma primei reprezentative.

Dan Petrescu este al doilea pe lista, fostul international dovedind alaturi de Unirea Urziceni ca poate face treaba cu bani putini si cu jucatori refuzati de alte echipe. Se afla sub contract cu rusii de la Kuban Krasnodar, iar daca vrea sa-l aduca FRF-ul ar trebui sa plateasca o clauza de aproximativ 400.000 de euro.

Ultimul, dar nu cel din urma, este Ladislau Boloni. Fostul selectioner s-ar putea intoarce pe banca tehnica a Romaniei, antrenorul fiind in acest moment liber de contract. A pregatit nationala intre 2000 si 2001, iar tricolorii practicau in mandatul sau un fotbal ofensiv si destul de placut ochiului.