Jucatorii echipei FC Vaslui au boicotat antrenamentul de miercuri dimineata, refuzand sa se mai antreneze sub comanda spaniolului Juan Ramos Lopez Caro. Cel mai bine platit antrenor din Liga 1 nu cedeaza, insa, asa usor presiunilor, si in ciuda faptului ca si suporterii i-au cerut demisia in nenumarate randuri, Lopez Caro este ferm pe pozitie.

Lopez Caro, antrenor FC VasluiFoto: Agerpres

Startul de sezon sub asteptari a Vasluiului ii nemultumeste atat pe suporteri, cat si pe jucatori si finantator. Dupa ce sustinatorii echipei moldovene i-au cerut in dese randuri demisia antrenorului Lopez Caro, miercuri a venit randul jucatorilor sa protesteze.

La antrenamentul de miercuri dimineata, Lopez Caro a avut surpriza sa gaseasca doa doi jucatori: Davis Rivas si Alejandro Campano. Ceilalti au decis sa nu se prezinte la antrenament, se pare la indemnul finantatorului Adrian Porumboiu. "E treaba lui Lopez Caro, noi avem liber. Am discutat cu domnul Porumboiu, avem liber doua zile din partea patronului, ne-am conformat. Am fost anuntat ca vom avea un alt antrenor de vineri dimineata. Nu am mai intalnit un start asa slab de campionat. Au fost multe lucruri dubioase", a fost motivatia lui Daniel Pancu (sport.ro).

"Sa fie foarte clar, contrar tuturor zvonurilor, eu nu am renuntat sa fiu primul antrenor la echipa. Am multe iluzii si vreau sa muncesc cu foarte multa forta pentru a duce Vasluiul cat mai sus in clasament, acolo unde ii este locul. Nu renunt la echipa si vreau sa fiu lasat sa-mi fac treaba. Ca si antrenor am maxima responsabilitate la Vaslui si trebuie sa-mi desfasor programul de antrenamente. Saptamanal intocmesc un program cu ora si locul unde trebuie sa se desfasoare antrenamentele, program semnat de capitan si antrenor. Astazi, la 10:30 cand am venit, nu numai ca nu am gasit jucatorii, dar toate vestiarele erau inchise. Evident, toti stiu motivul", a declarat Lopez Caro. (Mediafax).

Clauza de reziliere a contractului spaniolului se ridica la un milion de euro, iar Lopez Caro nu are de gand sa accepte varianta lui Porumboiu, aceea de a inceta contractul pentru doar 300.000 de euro. De aceea, finantatorul vasluian cauta alte metode prin care sa-l faca pe Lopez Caro sa renunte.

"Ce s-a intamplat este impotriva dreptului meu de a munci. Sunt surprins de ceea ce s-a intamplat. Am sa-l sun pe presedinte sa-mi spuna despre ce este vorba. Imi sunt violate atributiile de antrenor. Se pare ca lipseste respectul fata de mine. Eu nu am sa ma mai manifest nici intr-un fel. Exista un regulament de ordine interioara care va fi pus in aplicare si daca jucatorii vor continua sa nu vina la antrenamente o sa-mi contactez avocatul sa vad ce este de facut", a adaugat tehnicianul spaniol.

Sub comanda lui Lopez Caro, FC Vaslui a obtinut doar cinci puncte in sase etape, singura victorie fiind in fata celor de la FC Brasov. Moldovenii au fost eliminati si din cupele europene, Vasluiul fiind invins de Lille in barajul pentru Europa League.