Jose Mourinho nu este ingrijorat dupa remiza de la Mallorca (scor 0-0), portughezul avand incredere in munca pe care o presteaza. Tehnicianul nu isi face probleme nici in eventualitatea in care ar putea fi dat afara de la Real, acesta fiind constient ca a doua zi va fi antrenorul unei alte echipe de top. "Multe echipe mari ma asteapta", a precizat cel supranumit "The Special One".

Jose MourinhoFoto: Reuters

Despre remiza de la Mallorca

"Nu sunt ipocrit, mi-as fi dorit o victorie la debut. Sa nu uitam insa ca asa am inceput si la Porto si la Inter, cu o remiza, iar pana la urma lucrurile nu au mers chiar rau. In ultimul sezon, am castigat cu Inter Champions League, campionatul si Cupa Italiei".

Este antrenor, nu Harry Potter

"In ceea ce priveste rezultatele, sunt antrenor, nu Harry Potter. Exista o magie vazuta din afara evenimentului, dar de fapt ea nu este reala. Nu e nicio magie, este doar munca. Doar fotbalul este real, atat. Ca sa va dati seama de unele lucruri, nu am facut nici macar zece antrenamente cu tot lotul, incluzand aici si pe noii sositi".

Secretul: apararea si atacul, foarte bine facute

"O echipa trebuie sa fie capabila sa execute doua lucruri foarte bine: sa se apere si sa atace. La Mallorca, am reusit sa ne aparam foarte bine, a fost punctul forte. Vor veni si golurile, suntem doar la inceputul muncii, nu e nicio tragedie".

Despre relatia cu jucatorii

"Nu imi critic niciodata jucatorii, nici macar portarul dupa o gafa imensa, dar la Mallorca am ratat foarte mult. In legatura cu faptul ca i-am lasat pe Ozil si pe Khedira pe banca, trebuie sa va ganditi la faptul ca stiu in spaniola doar si . Jocul de fotbal inseamna dialog, iar ei au multe de invatat. Nu este deloc usor sa vii din Germania si sa te adaptezi in prima zi".

Nu va fi o drama daca Realul il va da afara

"Profilul meu de antrenor este putin diferit de ceea ce a avut Realul in ultima perioada. Daca lucrurile merg rau si voi fi nevoit sa plec, a doua zi imi voi gasi o echipa care ma asteapta, iar aceasta va fi una de top. Aceasta stabilitate din punct de vedere al gandurilor ma face sa cred ca sunt persoana ideala pentru Madrid, iar acest lucru datorita faptului ca nu am teama de nimeni si de nimic".

Nu accepta ca presedintele sa se amestece in treburile lui

"Nu vorbesc cu Valdano sau cu Florentino Perez, consider ca fiecare stie ce trebuie sa faca. Pentru asta suntem platiti, sa fim cei mai buni in domeniul lui. Nu accept influente din nicio parte in munca mea. Pellegrini a marturisit la plecare ca nu a vorbit destul cu presedintele (nr. Perez). Eu am un obicei in a explica tot ceea ce fac, iar comunicarea cred ca este buna. Publicul trebuie sa aiba rabdare, vor veni si rezultatele. Cand eram antrenor la Chelsea, nici macar nu speram ca intr-o zi voi ajunge sa pregatesc pe Real Madrid", a concluzionat Jose Mourinho intr-un interviu acordat AS.