Dupa ce in ultimele sezoane a dezamagit la capitolul investitii, AC Milan a realizat transferul verii in Serie A, echipa patronata de Silvio Berlusconi aducandu-l pe San Siro pe Zlatan Ibrahimovic. Efectul venirii suedezului s-a simtit imediat, clubul italian anuntand vanzarea a peste 3.800 de bilete in doar cateva ore.

Ibrahimovic, noul jucator al MilanuluiFoto: Reuters

Reunirea Milanului din aceasta vara a fost insotita de un amplu protest al suporterilor la adresa conducerii. Principalul motiv era acela al transferurilor efectuate de formatia lombarda in ultimele sezoane. A fost cedat Kaka (la Real Madrid pentru aproximativ 68 de milioane de euro), iar in locul sau nu a fost adus nimeni de o valoare cel putin apropiata.

Rezultatele au fost "pe masura" investitiilor, iar Milanul a incheiat sezonul 2009-2010 fara niciun trofeu cucerit.

Pentru a remedia relatia cu fanii si pentru ca echipa sa redevina competitiva, Silvio Berlusconi a decis sa-l aduca la Milano pe Zlatan Ibrahimovic. Fostul jucator al Interului a fost primit cu bratele deschise de fanii rosso-neri.

Efectul Ibra s-a materializat in vanzarea a 3.886 de bilete in doar cateva ore, 1.137 fiind pentru campionat (pentru urmatoarea disputa de pe propriul teren), iar 2.749 pentru Champions League (pentru meciul cu AJ Auxerre).

Pe langa acestea, clubul milanez a anuntat ca asteapta ca in urmatoarea perioada incasarile din vanzarile tricourilor inscriptionate cu numele suedezului sa fie semnificative. O replica a tricoului de joc costa 70 de euro.

De asemenea, aducerea fostului "extraterestru" a imbunatatit relatiile dintre suporteri si Berlusconi, premierul Italiei fiind aplaudat de catre fani la finalul partidei castigate cu 4-0 in fata celor de la Lecce (in prima etapa din Serie A).