Drumurile lui Rafael Nadal si Roger Federer se pot intalni in finala ultimului turneu de Mare Slem al sezonului, US Open. Joi a fost stabilit tabloul principal al turneului american, iar tragerile la sorti i l-au scos lui Nadal din nou in cale pe Murray in semifinale, asa cum s-a intamplat si in 2008. In cazul in care Nadal si Federer vor ajunge in faza finala, intalnirea dintre ei va fi a opta finala de Grand Slam pe care cei doi si-o disputa.

Nadal vs. FedererFoto: AGERPRES

In drumul spre al 17-lea turneu de Mare Slem, Roger Federer ar putea intalni "o cunostinta mai veche": Robin Soderling, jucator cu care se poate infrunta in sferturile de finala de la US Open. In semifinale, numarul doi mondial l-ar putea intalni pe Andy Roddick sau pe Novak Djokovic.

Nadal il poate intalni in sferturi pe Verdasco si in semifinale pe Murray, cel care l-a eliminat de la US Open in 2008, in aceeasi faza.

Click aici pentru tabloul masculin de la US Open!

Pe tabloul feminin, in lipsa Serenei Williams, Caroline Wozniacki e favorita numarul 1, dar drumul sau spre finala, faza pe care a atins-o si in sezonul trecut, nu este prea usor, daneza putand intalni doua foste campioane la US Open: Maria Sharapova in optimi si pe Kuznetsova in sferturi.

Detinatoarea titlului la US Open, belgianca Kim Clijsters o poate intalni pe Venus Williams in semifinale.

Click aici pentru tabloul feminin de la US Open!

Romani la US Open:

Victor Hanescu va juca in prima runda impotriva argentinianului Carlos Berlocq, iar in turul doi il poate intalni pe cehul Tomas Berdych (cap de serie numarul 7).

Alexandra Dulgheru, cap de serie numarul 25, va juca in primul tur cu frantuzoaica Julie Coin si o poate intalni in turul al doilea pe Sorana Cirstea, cea care in prima runda o infrunta pe suedeza Sofia Arvidsson. Daca Dulgheru trece si de Cirstea, in turul al treilea o intalneste pe favorita a saptea a turneului, Vera Zvonareva.

Simona Halep va intalni o fosta lidera mondiala in turul intai, pe sarboaica Jelena Jankovic (cap de serie numarul 4), in timp ce Edina Gallovits intalneste o alta favorita: Marion Bartoli (nr. 13).

Monica Niculescu, a treia favorita din calificari o intalneste vineri in turul al doilea preliminar pe rusoaica Vitalia Diatchenko si pentru a se califica pe tabloul principal trebuie sa treaca in runda a trei de castigatoarea din partida Elena Chalova (Rusia) - Florencia Molinero (Argentina).