Steaua s-a calificat in grupele Europa League dupa o partida cu emotii in fata elvetienilor de la Grasshopper. Condusi cu 1-0 dupa 90 de minute de joc, stelistii s-au impus la penalty-uri, Tatarusanu reusind sa apere doua lovituri de la 11 metri ale elvetienilor. Urziceniul a remizat cu Hajduk Split, scor 1-1, si a ratat calificarea in grupele Europa League. Aceeasi soarta au avut-o Timisoara si Vaslui, care au pierdut ambele cu 0-2.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Grasshopper (Elvetia) - Steaua (Romania) 1-0 (3-4 d.p.), tur 0-1

Entuziasmul elvetienilor de la Grasshopper i-a adus mai mult in jumatatea de teren a Stelei in prima repriza. Presiunea la care au fost supusi stelistii i-a facut sa greseasca, iar gazdele au pus probleme defensivei romanilor. Cabanas a trecut de doua ori pe langa deschiderea scorului, iar Steaua "s-a remarcat" prin cartonasele galbene primite de Geraldo si Abrudan. Elvetienii au marcat cu doua minute inainte de pauza, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Repriza a doua a curs in favoarea gazdelor, care au si reusit sa deschida scorul in minutul 77. Lovitura libera de pe partea stanga a elvetienilor, iar Salatic, aflat in centru, a preluat balonul cu spatele la poarta si a sutat din intoarcere in plasa lui Tatarusanu. Steaua nu a putut invinge defensiva elvetiana nici in ele doua reprize de prelungiri, iar soarta calificarii s-a decis la penalty-uri.

Primul care a executat a fost capitanul celor de la Grasshopper, Smiljanic, in fata caruia Tatarusanu a avut o interventie exceptionala. Stancu, Surdu, Anghelov si Latovlevic au inscris pentru Steaua, in timp ce pentru elvetieni au inscris Salatic, Abrashi si Hairovic. Tatarusanu a avut o noua interventie foarte buna, la sutul lui Adili, si Steaua a obtinut calificarea in grupele Europa League!

Echipe de start:

Grasshopper: Benito, Voser, Vallori, Smiljanic, Paulinho, Toko, Cabanas, Zuber, Salatic, Lang, In. Emeghara

Steaua: Tatarusanu, Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevic, Stoica, Bicfalvi, Radut, Stancu, Tanase, Surdu

Manchester City (Anglia) - FC Timisoara (Romania)2-0 (tur 1-0)

Timisoara nu a reusit surpriza in barajul Europa League si a fost invinsa si in mansa tur de englezii de la Manchester City, scor 2-0. Cu doua minute inainte de finalul primei reprize, Vieira a trimis o pasa pe culoar foarte buna, iar Shaun Wright Phillips a deschis scorul, cu un sut din 12 metri la coltul lung. Banatenii nu le-au dat prea mari probleme englezilor astfel ca Manchester City a atacat poarta lui Pantilimon. In minutul 59, Silva a centrat de pe partea dreapta, Pantilimon nu a iesit bine din poarta, iar Boyata a inscris din fata portii, stabilind scorul final.

Echipe de start:

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Richards, Boyata, Wright Phillips, Vieira, De Jong, D. Silva, Jo, Adebayor

FC Timisoara: Pantilimon, Contra, Luchin, Burca, Mera, Sepsi, Magera, Alexa, Bourceanu, Curtean, Axente

Lille (Franta) - Vaslui (Romania)2-0 (tur 0-0)

Moldovenii lui Lopez Caro au tinut piept celor de la Lille, dar au "scapat" meciul din mana in repriza a doua, cu 20 de minute inainte de final. Kuciak l-a faultat pe Sow si a vazut cartonasul rosu. Cabaye a transformat fara probleme penalty-ul si Lille a trecut in avantaj. Peste alte zece minute, Chedjou a sutat spre poarta vasluienilor din afara careului, iar balonul a fost deviat nefericit de Papp in proprie poarta. Lille s-a impus cu 2-0, iar Vasluiul paraseste Europa.

Echipe de start:

Lille: Landreau, Debouchy, Balmont, Cabaye, Sow, Beria, Chedjou, Rami, Mavuba, Hazard, Gervinho

Vaslui: Kuciak, Milanov, Farkas, Papp, Hugo Luz, Sinmartean, Pavlovic, Ghencev, Wesley, Gheorghiu, Pouga

Unirea Urziceni (Romania) - Hajduk Split (Croatia) 1-1 (tur: 1-4)

Unirea Urziceni a inceput cum nu se poate mai bine partida retur cu Hajduk Split, decisa sa intoarca rezultatul din tur. In minutul al doilea al meciului, Bordeanu trimite o pasa de urmarire pentru Bilasco, acesta din urma trece pe langa doi adersari si inscrie pentru 1-0. Ialomitenii si-au trecut in cont mai multe faze la poarta croatilor in primele 45 de minute ale meciului, de remarcat fiind lovitura libera pe care a executat-o Rusescu in minutul 23, pe care Subasic a respins-o cu greu.

Partea a doua nu a adus nimic bun pentru Urziceni, desi ialomitenii siau creat ocazii la poarta croatilor. Maftei comite un fault dur in minutul 79 si este eliminat. Jocul Unirii se rupe si golul vine dupa o greseala imensa in defensiva romanilor. Vukusic a patruns nestingherit in careu,pe partea stanga, si egaleaza cu un sut la coltul lung. Scor final 1-1, si Unirea Urziceni rateaza grupele Europa League.

Echipe de start:

Urziceni: Grigore, Maftei, Galamaz, Mehmedovic, Nicu, Bordeanu, Rusescu, Brandan, Neaga, Bilasco, Onofras

Hajduk: Subasic, Buljat, Maloca, Oremus, Jozinovic, Andric, Tomasov, Brkljaca, Ibricic, Vukusic, Sharbini