Marian Dragulescu a primit un avertisment sever din partea Federatiei Internationale de Gimnastica (FIG), ca urmare a faptului ca nu a respectat procedurile in ceea ce priveste lupta impotriva dopajului. In cazul in care gimnastul roman va incalca din nou regulamentul, el risca o suspendare intre unul si doi ani.

Marian Dragulescu s-a retras din gimnastica in 2008, din cauza unor probleme de sanatate, dar s-a reintors in competitii in 2009. Dragulescu a incalcat insa regula ce prevede ca un gimnast trebuie sa anunte reintoarcerea in competitie dupa o perioada de retragere. Din cauza faptului ca nu a indeplinit aceasta regula, gimnastul roman nu a fost luat in calcul pentru testarile din competitii deoarece nu era pe lista oficiala a comisiei anti-doping.

"Sfidand normele in vigoare, sportivul in chestiune a participat la Campionatele Mondiale de Gimnastica Artistica de la Londra in 2009, acolo unde a luat doua titluri mondiale la sarituri si sol", se arata in comunicatul FIG.

Marian Dragulescu a aparut in fata Comisiei Disciplinare in 30 iulie si a fost informat de deciziile si considerentele coroborate de Comisia FIG, care a aratat "o neglijenta intentionata din partea Federatiei Romane de Gimnastica in ceea ce priveste gestionarea administrativa a carierei lui Marian Dragulescu si un esec in a sustine rolul sau educational in lupta impotriva dopajului". Cheltuielile de judecata vor fi suportate de catre Federatia Romana de Gimnastica.

"FIG a aratat clementa pentru Dragulescu, insa, in cazul unei infractiuni ulterioare gimnastul va fi suspendat intre unul si doi ani. Aceasta sanctiune serveste ca un avertisment pentru intreaga comunitate a gimnasticii; educatia este luata in serios de catre FIG si intelegerea procedurilor in vigoare si respectarea responsabilitatilor in lupta impotriva dopajului este obligatorie", se mai arata in comunicat.