Nationala Frantei nu are nicio clipa de liniste. Dupa ce "Les Bleus" au incheiat capitolul dezastrului din Africa de Sud, un fost medic al nationalei Frantei tulbura din nou apele. De aceasta data nu este vorba de actuala echipa, ci de cea din 1998, cea care a si castigat atunci Cupa Mondiala. In cartea sa, "L'implosion, Jean-Pierre Paclet, face dezvaluiri "explozive", declarand ca "analizele de sange ale jucatorilor erau suspecte".

Franta, campioana mondiala din 1998Foto: Captura Youtube.com

Medic al Federatiei Franceze de Fotbal intre anii 1993 si 2008, dar si membru al staff-ului nationalei de fotbal de la Mondialul din 2006, Jean-Pierre Paclet lasa sa se inteleaga in cartea sa, care va aparea joi, 26 august, ca anumiti jucatori ai nationalei din 1998 au avut analize de sange suspecte

"Analizele de sange ale mai multor jucatori au aratat anomalii chiar inaintea Cupei Mondiale din 1998. Putem avea suspiciuni mari cand aflam la ce cubluri evoluau anumiti jucatori, in special in campionatul Italiei. Nu stiu ce as fi facut in locul lui Jean-Marcel Ferrer, medicul echipei Frantei din acea vreme. Se confrunta cu un caz de constiinta", a declarat Paclet

"Eu spun ceea ce toata lumea stie. Nu am inventat nimic. Avand un nivel ridicat al hematocritului nu demonstra ca ar fi luat EPO (eritroproietina). Cum nu au existat dovezi, nu au fost deranjati", a adaugat Paclet, care explica faptul ca aceasta problema devenise una a "statului" si sugereaza ca, daca analizele ar fi fost analizate, poate s-ar fi gasit probe ale dopajului.

"Este cunoscut faptul ca in acea perioada erau practici la Juventus. Cine a depus marturie la proces? Zidane si Deschamps. Eu nu spun ca ei au fost responsabili. Eu spun doar ca au fost expusi pentru ca evoluau la Juve", a dezvaluit medicul.

Ferret, medicul nationalei la Mondialul din 1998 se apara: "Pentru mine sunt niste prostii deoarece mostrele de sange luate la sfarsitul sezonului au fost putin . Am facut o evaluare hematologica, si de steroizi. Totul era normal. Toate declaratiile care sunt in acea carte nu au temei. Sa spui ca era o problema nationala este absolut fals. Eu am fost singurul care a condus investigatiile. Am probe, am pastrat totul".

Paclet dezvaluie si problemele nationalei actuale: Patrick Vieira ar fi insistat sa primeasca un medicament interzis pentru a se recupera la timp pentru a participa la Euro 2008.