Emisiunea de fotbal italiana "Quelli che il Calcio", difuzata de o televiziune din Peninsula duminica dupa-amiza, era folosita de mafiotii italieni pentru a trimite mesaje codificate sefilor aflati in inchisoare. Mafiotii trimiteau SMS-uri aparent inofensive, dar care de fapt ii ajuta pe "nasi" sa-si conduca imperiul din spatele gratiilor.

In timpul emisiunii respective, fanii pot trimite mesaje prin SMS ce sunt afisate in partea de jos a ecranului televizorului in timpul transmisiunii in direct. Procurorii anti-mafia cred ca membrii bandelor crimei organizate s-au prins de caracteristica interactiva, trimitand comentarii si observatii aparent inofensive care de fapt contin un mesaj important pentru "nasii" mafioti aflati in inchisoare, multi dintre ei conducandu-si in continuare imperiul criminal in ciuda faptului ca sunt in spatele gratiilor. Unul dintre mesaje, de o importanta semnificativa pentru un mafiot inchis era: "Totul este bine, Paolo".

Siretlicul a fost dezvaluit Comisiei parlamentare Anti Mafia din Italia de catre Enzo Macri, un fost procuror anti-mafia. "Ceea ce ne-a atras atentia a fost aparenta banalitate a continuturilor acelor mesaje scrise. In realitate, ele contineau informatii precise catre capii mafiei care, din cauza regimului de incarcerare in care sunt tinuti, nu au alta modalitate de a lua legatura cu lumea de afara", a declarat Macri, citata de The Telegraph.

Metodele neobisnuite de comunicare au fost descoperite dupa ce autoritatile din inchisoare au interceptat un apropiat al unuia dintre mafiotii inchisi care descria cum va trimite un mesaj scris la emisiune. Mafiotii incarcerati au contacte putine si supravegheate cu lumea. Modalitatile prin care mafiotii incercau sa-si conduca imperiul din inchisoare erau numeroase: de la felicitari cu continut codificat, la posturi radio cu melodii cu o anumita semnificatie.

Carlo Vizzini, un senator italian, a cerut sa stie de ce mafiotii inchisi au voie sa se uite la aceasta emisiune: "Nu inteleg de ce oamenii tinuti in asemenea conditii de siguranta pot viziona programe televizate la care publicul poate participa"

Simona Ventura, prezentatoarea emisiunii, a declarat ca e socata de aceste descoperiri si a marturisit ca fanii nu vor mai putea trimite sms-uri in timpul programului. "E o metoda ingenioasa. Noi am deschis o linie de comunicare cu telespectatorii nostri pentru a le da posibilitatea de a avea un contact direct cu emisiunea. Si asa a fost, cu exceptia faptului ca se pare a fost folosita si pentru a transmite mesaje sefilor mafiei".