A doua zi dupa pronuntarea suspendarilor in cazul jucatorilor care au provocat "rebeliunea" din Africa de Sud, selectionerul francez Laurent Blanc si-a exprimat nemultumirea: "Am crezut ca o sanctiune colectiva este suficienta; interesul nostru este sa alcatuim un grup valoros la debutul preliminariilor", spune Blanc.

Laurent Blanc si Franta au nevoie de Ribery...Foto: Reuters

In acelasi timp, Blanc spune ca respecta decizia federatiei si spera ca Franta sa intoarca definitivpagina neagra a episodului din Africa de Sud, cand componentii nationalei au refuzat sa se antreneze.

Presa franceza scrie joi despre modul in care pedepsele internationalilor francezi ar putea fi adaptate, in asa fel incat Ribery si ceilalti sa joace in preliminarii. Inclusiv contra Romaniei!

Conform codului disciplinar, daca jucatorul suspendat se afla la prima abatere, atunci suspendarea poate fi transformata in "activitate de interes general, in beneficiul federatiei, unui club sau in beneficiul nui district".

Pentru a se ajunge la o asemenea varianta, este insa necesar ca suspendatii sa introduca apel la pedeapsa initiala - Evra si Toulalan nu au aceasta intentie, iar Ribery a cerut 48 de ore timp de gandire, pentru a hotari daca este interesat de o revenire asupra sanctiunii, implicit a revenirii sale la nationala.

Romania se afla in aceeasi grupa cu Franta, in preliminariile EURO 2012; daca se mentine pedeapsa anuntata de federatia franceza, Ribery nu va juca impotriva echipei noastre, in jocul programat in aceasta toamna. Daca federatia va modifica sanctiunea, atunci Ribery va fi in teren contra romanilor...