Dupa modelul celor de la Barcelona, Arsenal va da posibilitatea suporterilor sai sa detina actiuni in cadrul clubului. Asociatia Suporterilor lui Arsenal, care detine 3% din club, este initiatoarea proiectului si a primit acordul oficialilor "Tunari" sa faca vocea suporterilor cunoscuta.

Fanii pot cumpara actiuni la ArsenalFoto: Agerpres

In prezent, actiunile la Arsenal sunt tranzactionate la 10.000 de lire sterline fiecare, ceea ce inseamna ca un suporter obisnuit nu-si permite sa se implice la club. De aceea, Asociatia Suporterilor Arsenal a decis sa initieze un proiect prin care fanii sa poata avea un cuvant de spus.

Suporterii vor putea sa se inregistreze online pe www.arsenalfanshare.co.uk si vor avea sansa sa cumpere "fansheres" la un pret de o suta de ori mai mic decat cel real, in jur de 95 lire sterline pe luna, si vor intra in cursa pentru un loc in Adunarea Generala anuala a clubului. Oricine va ajunge la 100 "fanshares" va avea statut de membru si va primi drept de vot pentru o actiune.

"Cum fotbalul devine o afacere din ce in ce mai mare, putini fani pot detine actiuni la clubul lor preferat. Rezultatul este ca vocea fanilor privind aspecte ce vizeaza viitorul clubului a devenit din ce in ce mai scazuta", a declarat Tim Payton, membru al Arsenal Fanshare, citat de The Telegraph.

Pe termen scurt, scopul acestei actiuni este sa creasca reprezentarea suporterilor in cadrul clubului, pentru ca acestia sa poata influenta si pastra valorile clubului. Pe termen lung, planul poate deveni destul de popular pentru ca fanii sa aiba un cuvant de spus in cadrul consiliului clubului. Scopul nu este ca Arsenal sa fie preluata de catre fani, ci sa permita suporterilor sa aiba o putere si implicare reala in viitorul clubului.

Planul va fi promovat la primul meci de pe teren propriu al celor de la Arsenal.