Decizia Comisiei de Disciplina a Federatiei Franceze de Fotbal (FFF) de a-l suspenda pentru 18 meciuri de la nationala pe Nicolas Anelka ca urmare a scandalului creat la Cupa Mondiala l-a facut pe international sa se "tavaleasca pe jos de ras".

Nicolas AnelkaFoto: Reuters

Nicolas Anelka a vorbit despre suspendarea sa cu jurnalistii de la France-Soir, declarand ca totul nu este decat o mascarada: "Daca membrii comisiei vor citi France-Soir ar trebui sa stie ca am intors foaia. Aceata poveste cu ancheta comisiei este o aberatie, o mascarada, au facut-o doar de fatada. Au inchis un capitol pentru ca Laurent Blanc are nevoie de un inceput linistit".

"Au dat o sanctiune degeaba deoarece Nicolas Anelka nu a existat niciodata in afacerea asta colorata si demna de mila. Repet: capitolul cu Les Bleus s-a incheiat in viata mea in 19 iunie cand am fost exclus de la Knysna. Acesti oameni sunt adevarati clovni. Mor de ras", a adaugat internationalul francez, care are 69 de selectii pentru nationala "Cocosilor Galici".

Comisia de Disciplina a FFF a decis marti sa-i suspende si pe capitanul Patrice Evra (5 meciuri), Franck Ribery (3 meciuri) si Jeremy Toulalan (1 meci), acestia fiind considerati instigatorii boicotarii antrenamentului de la Mondial.

"Cine le-a spus lor ca eu mai vreau sa joc vreodata Les Bleus? Nici macar nu trebuia sa fiu mentionat de catre aceasta comisie. Pentru mine, de la Cupa Mondiala din Africa de Sud, echipa nationala a Frantei este istorie", a mentionat atacantul, care a facut si o gluma: "Oricum joc in albastru in fiecare week-end cu Chelsea!".