Intr-un an pe care l-a inceput foarte bine, marcand sapte goluri in cinci partide pentru Fiorentina, Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina si suspendat pana la finalul lunii octombrie. Dupa o perioada in care a stat departe de presa, internationalul roman a vorbit intr-un interviu pentru Adevarul despre situatia sa.

Adrian MutuFoto: AGERPRES

"Ma simt bine fizic. Imi pare rau insa ca nu am jucat ultima parte importanta din Liga Campionilor si in campionat si ca nu am putut fi alaturi de colegii mei in acele momente. In rest, m-am antrenat alaturi de ei si am avut vacanta cand au avut si ei. Practic, am facut tot ce au facut ei in afara de meciuri", a declarat Mutu.

Depistat de doua ori pozitiv in aceeasi luna la teste antidoping, Adrian Mutu se considera vinovat doar pentru ca nu a anuntat medicul Fiorentinei de pastilele pe care le ia: "Mama nu avea de unde sa stie ca acele pastile contin sibutramina. Niciunul dintre noi nu stia si nici nu-si inchipuia asa ceva, din moment ce pe cutie scria mare cat casa 100% Naturale. Vinovati sunt cei care au contrafacut pastilele. Eu sunt vinovat doar ca am tratat foarte lejer aceasta problema. Trebuia sa anunt doctorul, asa cum am facut in alte cazuri".

Intrebat daca isi doreste sa revina la nationala, Mutu a mentionat: "Dupa ce imi va expira suspendarea, din partea mea nu vor fi probleme. Nu stiu daca sunt dorit sau nu la nationala. Am gresit fata de Razvan ca nu l-am anuntat ca plec din cantonament dupa meciul cu Serbia. Am procedat asa, fiindca eram suparat din cauza rezultatului inregistrat in acea partida".

Despre sansele Romaniei la Euro 2012, internationalul a spus: "Avem sanse, dar este foarte important sa se inceapa bine aceasta campanie, cu un sir de victorii. Asta cu atat mai mult cu cat grupa Romaniei este una destul de grea".