Debutul lui ​Mario Balotelli in echipa englezilor de la Manchester City ar putea avea loc mai devreme decat se astepta. UEFA i-a anuntat marti dimineata pe oficialii clubului englez ca pot face o schimbare in lista oficiala a jucatorilor pentru preliminariile Europa League, astfel ca italianul ar putea face deplasarea la Timisoara, pentru mansa tur a play-off-ului cu echipa banateana.

Mario Balotelli (Manchester City)Foto: Reuters

Castigator al Ligii Campionilor sezonul 2009/2010 cu Inter Milano, Mario Balotelli a fost transferat prea tarziu la Manchester City pentru a mai putea face parte din echipa in meciurile din preliminarii. UEFA i-a anuntat insa marti dimineata pe englezi ca au sanse mari sa il poata folosi pe italian inca de la meciul cu FC Timisoara, de joi.

Articolul 18.14 din regulamentul UEFA mentioneaza: "Pentru cele trei runde preliminare si play-off, un jucator de pe Lista A poate fi schimbat pana la ora 24:00 cu o zi inainte de mansa tur a meciului, cu conditia ca Federatia Nationala din care clubul face parte sa confirme in scris ca noul jucator este eligibil sa joace la nivel national in acel moment".

Oficialii lui Manchester City au putin timp la dispozitie pentru a obtine dreptul de joc al lui Balotelli, inregistrarea jucatorului de 20 de ani trebuind fi aprobata atat de UEFA cat si de Federatia Engleza de Fotbal pana miercuri la miezul noptii.