Arsene Wenger a sosit la Arsenal in 1996, tehnicianul francez castigand alaturi de tunari nu mai putin de 11 trofee. Contractul antrenorului cu echipa londoneza se incheie la finalul acestui sezon, iar Wenger este pregatit pentru o prelungire a intelegerii. "Ramane de vazut daca va mai ramane atata timp cat nu va castiga nimic anul acesta", se precizeaza in presa engleza.

Arsene Wenger vrea sa ramana la ArsenalFoto: AGERPRES

In varsta de 60 de ani, Wenger a realizat o adevarata masina de jucat fotbal pe Fly Emirates, francezul fiind renumit pentru tinerii jucatori pe care i-a promovat de-a lungul timpului (Arsenal a fost supranumita "Gradinita lui Wenger").

Intelegerea lui Wenger cu Arsenal se termina in vara lui 2011, iar tehnicianul este pregatit sa semneze o prelungire.

"Ma simt bine alaturi de echipa si vreau sa raman. Iubesc fotbalul si iubesc sa castig. Vreau sa avem un sezon deosebit. Situatia mea va fi clarificata in cel mai scurt timp. Sunt pregatit sa-mi prelungesc contractul cu Arsenal. Stiu ca lumea vrea mai mult, iar noi suntem pregatiti sa le oferim. Succesul se traduce prin castigarea Ligii Campionilor", a declarat Arsene Wenger, citat de BBC.

Antrenorul a sosit la Londra in septembrie 1996, iar in timp a ajuns sa fie unul dintre cei mai apreciati tehnicieni din Premier League. Cu toate acestea, presa din Marea Britanie vorbeste despre o demitere a francezului in cazul in care echipa nu va castiga niciun trofeu in acest sezon. Tinand cont de faptul ca ultimul succes al tunarilor a fost consemnat in 2005, atunci cand Arsenal a invins pe Manchester in finala FA Cup, este greu de acceptat o noua stagiune in care echipa sa nu castige nimic.

De-a lungul timpului, Arsene Wenger a fost dorit de nume mari ale fotbalului european precum Real Madrid, Inter si Barcelona, dar a preferat sa ramana la Londra.