Dupa un Mondial mult sub asteptari, Franta a inceput reconstructia alaturi de Laurent Blanc, noul selectioner. Au fost adusi jucatori noi, iar rolul coordonatorului i-a fost atribuit lui Samir Nasri (cel putin in amicalul pierdut cu Norvegia, scor 2-1). "Vrem sa ne inspiram din stilul de joc al Barcelonei", a declarat Nasri. Franta va intalni Romania pe 9 octombrie, pe Stade de France, in preliminariile pentru EURO 2012.

Echipa Frantei in amicalul de la OsloFoto: Reuters

Romania a pierdut amicalul cu Turcia, iar nationala isi prelungeste de la o partida la alta cautarile in legatura cu identitatea de joc si cu stilul abordat.

Spre aparentul nostru noroc, nici Franta nu o duce mai bine. "Este clar ca traversam o perioada mai putin fasta, jocul este in plina schimbare, generatia la fel. Ramane o singura intrebare: va fi Blanc capabil sa puna lucrurile la punct pana incep preliminariile?", se precizeaza in presa franceza.

Gazetarii francezi vorbesc despre incercarile noului selectioner de a implementa sistemul de joc 4-4-2 si la nationala, dupa ce acesta a dat roade la Bordeaux, echipa de unde a venit Blanc. De asemenea, Cocosii Galici ar putea evolua si intr-un 4-2-3-1, dar totul va fi stabilit in functie de adversar.

"Ne place mult ideea de joc a Barcelonei, pase multe, posesie prelungita a balonului, astfel incat adversarul sa fie scos din joc. Este modelul care ar putea fi utilizat si la echipa nationala" - Samir Nasri, mijlocas Franta.

Echipa pregatita de Laurent Blanc va debuta in preliminariile pentru EURO 2012 impotriva Belarusului, in data de 3 septembrie, in timp ce duelul Franta - Romania se va juca pe 9 octombrie 2010.

Iata echipa folosita de Laurent Blanc in partida cu Norvegia:

France: Stephane Ruffier, Rod Fanni, Adil Rami, Philippe Mexes, Aly Cissokho, Moussa Sissoko (Lassana Diarra, 46), Yann Mvila (Yohan Cabaye, 74), Charles N'Zogbia (Hatem Ben Arfa, 46), Samir Nasri (Jimmy Briand, 79), Loic Remy (Jeremy Menez, 46), Guillaume Hoarau (Karim Benzema, 61).