Jurnalistii turci critica decizia centralului Milorad Mazic de a dicta penalti impotriva Romaniei (80'), gazetarii fiind de parere ca "acordarea loviturii de la 11 metri a fost una scandaloasa. O rusine". Turcia a invins cu 2-0, iar Cristi Chivu a fost desemnat cel mai bun tricolor de catre ziarele turcesti.

Romania, dezavantajata de arbitrajFoto: Reuters

"Nationala Turciei nu a aratat in ultimul test dinaintea preliminariilor Euro-2012 ca este pregatita. A facut greseli mari in aparare si nu a reusit sa-si creeze ocazii. A preluat conducerea printr-un penalty controversat, iar Arda a pecetluit victoria. In minutul 82 am asistat la o decizie de acordare a unui penalty mai mult decat scandaloasa. Cocis nici macar nu l-a atins pe Gokhan Gonul. Faptul ca arbitrul a dictat penalti a surprins si tribunele, dar ne-a surprins si pe noi" - Milliyet (citati de Mediafax).

"Arda a acoperit rusinea. Dupa golul inscris in urma deciziei gresite a arbitrului, a intrat in scena Arda Turan, care a marcat, in minutul 86" - Fanatik.

"Mazic a acordat un penalti din nimic. Emre nu a putut refuza acest cadou: 1-0" - Vatan.

"Decizie comica de penalti. Arbitrul in loc sa dea corner, a dat penalti" - Takvim.

Presa turca l-a vazut pe Cristi Chivu drept cel mai bun jucator roman, in timp ce la polul opus s-a gasit Banel Nicolita.