Ilie Dumitrescu, noul antrenor al Stelei, are ganduri mari pentru formatia din Bulevardul Ghencea, obiectivul acestuia pentru sezonul in curs fiind castigarea campionatului. "Orice loc in afara de primul reprezinta un esec pentru Steaua", este de parere fostul international. Ultimele mutari de la Steaua: Edi Iordanescu, antrenor secund, Titi Dumitriu - seful centrului de copii si juniori al ros-albastrilor.

Ilie DumitrescuFoto: AGERPRES

Despre venirea la Steaua

"Sunt emotionat, dar fericit in acelasi timp. Fara Piturca sau fara Hagi, viata merge inainte la Steaua, la fel cum a mers si fara Iordanescu. Am acceptat aceasta functie dupa ce am discutat cu Hagi, tocmai de aceea am fost la Constanta. Nu vin la Steaua pentru Gigi Becali, ci pentru clubul care mi-a fost a doua familie. Am fost de mic cu tatal meu la stadion, am fost in galerie si mi-am indeplinit visul de a juca pentru aceasta echipa. Steaua este cel mai frumos capitol din viata mea".

Nu va semna un contract cu Steaua

"Nu voi semna un contract cu Steaua, va fi ceva simbolic pentru un an de zile. Vreau sa continui drumul inceput de Victor Piturca. Pentru mine nu exista locul doi, daca nu castigi campionatul este un esec. Vreau sa ma pun in slujba acestui club. Imi doresc ca fanii sa vina alaturi de mine, alaturi de jucatori. Nu sunt implicat in conflictul dintre patronul echipei si suporteri. Repet, nu sunt angajat, sunt colaborator si vreau sa fac performanta alaturi de Steaua".

Daca nu ia titlul, isi va da demisia

"Victor Piturca a fost singurul antrenor al Stelei din ultima perioada care a avut toate conditiile. Nici Hagi, nici Stoichita nu au beneficiat de tratamentul lui Piti. In momentul in care Gigi Becali va face declaratii la adresa mea sau a jucatorilor, ii voi strange mana si voi pleca. Mi-am indeplinit visul de a iesi campion ca jucator cu Steaua, vreau acest lucru si din postura de antrenor. In momentul in care echipa nu va mai avea sanse la titlu, imi voi da demisia".

Edi Iordanescu, antrenor secund

"Edi Iordanescu va fi secundul meu, pentru preparator fizic m-am gandit la un italian. Antrenorul cu portarii va ramane acelasi care este acum, nu sunt probleme. Am onorat toate evenimentele suporterilor, ii respect si as vrea sa fie alaturi de mine. Sper ca prin rezultate si prin exprimarea echipei sa ii aduc inapoi pe fani la stadion. Suporterii mi-au dat mesaje si mi-au spus sa nu vin la Steaua pentru a nu avea parte de acelasi tratament precum Hagi, Piturca si Lacatus".

Nu se asteapta sa aiba stadionul plin

"Nu sper in miracole sa am stadionul plin la meciul cu Branesti, am incredere in jucatori, in selectia facuta de Piturca si in ceea ce pot sa transmit acestei echipe" - Ilie Dumitrescu in cadrul unei conferinte de presa.