Prima mutare a lui Ilie Dumitrescu (noul antrenor al echipei ros-albastre) la Steaua este aducerea lui Helmuth Duckadam in functia de presedinte al clubului. Dupa ce Anghel Iordanescu nu a mai dorit sa vina in Ghencea fara Gica Hagi, eroul de la Sevilla va ocupa functia pregatita pentru fostul selectioner al Romaniei, conform gsp.

Helmuth Duckadam, presedintele SteleiFoto: AGERPRES

Ilie Dumitrescu a dorit in postul de presedinte al formatiei din Ghencea o fosta glorie a echipei ros-albastre. Anghel Iordanescu a declinat oferta dupa ce Hagi nu a dorit o revenire la Steaua, iar fostul international s-a orientat catre Duckadam.

"Eroul de la Sevilla" il va inlocui in functie pe Emerich Ienei, cel care a parasit echipa odata cu Victor Piturca.

Helmuth Duckadam a fost implicat si in politica in ultimii ani, fostul portar fiind membru al PNG-CD (Partidul Noua Generatie - Crestin si Democrat), partid condus de patronul Stelei. De asemenea, Duckadam i-a luat constant apararea lui Gigi Becali in conflictul cu fanii ros-albastri.

Duckadam a activat la Steaua intre anii 1983 si 1986, marea performanta fiind castigarea Cupei Campionilor in 1986 (pe 7 mai). A bifat 80 de partide in prima liga a tarii si 11 meciuri in cupele europene. De asemenea, fostul portar a cucerit doua titluri de campion si o Cupa a Romaniei alaturi de echipa din Bulevardul Ghencea.

"Sa ma ierte Duckadam, dar nu are calibru pentru aceasta functie. Eu sunt stelist si imi pare rau ca spun asta" - Dumitru Sechelariu, fost primar al Bacaului (gsp).