Dupa mai multe neintelegeri cu patronul Gigi Becali, Victor Piturca si-a strans bagajele si a parasit banca tehnica a Stelei. "A luat staff-ul si a plecat. Viata merge inainte. Pentru ce sa il mai conving sa se intoarca?", a precizat finantatorul echipei din Ghencea. Dupa doar trei etape de campionat, ros-albastrii vor fi nevoiti sa schimbe antrenorul, Steaua fiind o adevarata devoratoare de tehnicieni (au fost 15 in ultimii 10 ani).

Piturca, aproape sa preia CraiovaFoto: AGERPRES

Motivul despartirii

Inainte de a semna cu Steaua, Piturca i-a cerut lui Becali (pe langa transferuri si un buget consistent) sa nu ii mai critice pe jucatori si pe suporteri. Cu toate ca si-a dat acordul pentru acest lucru, omul de afaceri nu a rezistat si a iesit imediat pe posturile de televiziune, exact precum in zilele bune. Acest lucru l-a deranjat pe fostul selectioner al Romaniei, iar Piturca a amenintat ca demisioneaza.

Pentru a ramane pe banca tehnica a echipei, antrenorul a cerut o clauza prin care ar lua 20 de milioane de euro daca patronul mai da declaratii care sa deterioreze imaginea sa, a fotbalistilor si a suporterilor.

"I-am oferit lui Piti un salariu de 25.000 de euro lunar si prima de doua milioane de euro daca se califica in Liga Campionilor. I-am luat 15 jucatori, a plecat cu ei in cantonament si acum vine sa-mi ceara garantii de 25 de milioane de euro, adica 10 hectare de pamant si 5 milioane, ca eu nu o sa mai vorbesc de echipa. I-am zis ca cel mult pot sa-i dublez salariul, dar in nici un caz nu-mi pot pune gaj toata averea mea!", a fost raspunsul lui Becali.

In aceste conditii, inevitabilul s-a produs, iar Victor Piturca a demisionat de la Steaua dupa doar trei etape scurse din noua editie de campionat.

Cine vine dupa Piti?

La putin timp dupa ce Victor Piturca si-a strans bagajele de la Stadionul Steaua, au aparut si primele zvonuri in legatura cu viitorul antrenor al ros-albastrilor. Pe lista largita pentru a prelua formatia din Ghencea se afla Cosmin Olaroiu, Marius Lacatus, Ilie Dumitrescu, Basarab Panduru, Dan Petrescu, Walter Zenga, Ionut Badea, Gica Hagi si Oleg Protasov.

Situatia tensionata de la Steaua si-a gasit corespondent in numarul de antrenori pe care clubul bucurestean i-a avut in ultimii 10 ani, la conducerea tehnica a ros-albastrilor perindandu-se nu mai putin de 15 antrenori (conform gsp).

Pe langa Piturca, au parasit echipa si Eugen Neagoe, Ovidiu Costesin, Mihai Dima si Gabriel Boldici, acestia formand staff-ul tehnic cu care Piti a venit in Ghencea.

Lista antrenorilor din ultimii 10 ani:

Victor Piturca - 2000-2002

Cosmin Olaroiu - 2002

Victor Piturca - 2002-2004

Walter Zenga - 2004-2005

Dumitru Dumitriu - 2005

Oleg Protasov - 2005

Cosmin Olaroiu - 2006-2007

Gica Hagi - 2007

Massimo Pedrazzini - 2007

Marius Lacatus - 2007-2008

Dorinel Munteanu - 2008

Marius Lacatus - 2009

Cristiano Bergodi - 2009

Mihai Stoichita 2009-2010

Victor Piturca 2010