Diego Maradona ii acuza pe Julio Grondona, presedintele Federatiei Argentiniene de Fotbal, si pe managerul nationalei, Carlos Bilardo, de tradare, El Pibe D'oro fiind convins ca cei doi au complotat impotriva sa.

Diego Maradona, fostul selectioner al ArgentineiFoto: Reuters

"Grondona m-a mintit. Bilardo m-a tradat. Grondona, dupa ce am fost eliminati de la Cupa Mondiala din Africa de Sud mi-a spus in vestiar, in fata martorilor si jucatorilor ca este foarte multumit de munca mea si ca vrea sa continui. Cand ne-am intors in Argentina, lucrurile au inceput sa ia o intorsatura bizara, iar luni m-am intalnit cu Grondona. Dupa cinci minute mi-a spus ca vrea sa raman la nationala, dar ca sapte din membrii staff-ului meu trebuie sa fie inlocuiti. Cand mi-a spus asta, am inteles ca nu vrea ca eu sa raman pe acest post. Stie ca imi e imposibil sa stau fara asistentii mei", a declarat Maradona in cadrul unei conferinte de presa, dupa ce Federatia Argentiniana a anuntat ca nu-i va prelungi contractul de antrenor al nationalei.

Maradona l-a acuzat si pe Bilardo, antrenorul Argentinei la Mondialul din 1986, ca a facut tot posibilul ca el sa fie concediat: "Cand noi eram inca sub efectul eliminarii de la Mondial, Bilardo lucra in umbra pentru a ma concedia. Tradarea este pretutindeni. Sunt oameni care nu vor binele fotbalului argentinian. Au doar interese personale", a adaugat fostul selectioner.