Raportul de audit pentru perioada 2009/2010 al clubului de fotbal Barcelona arata pierderi de 77,1 milioane de euro, informeaza presa spaniola. Acest anunt vine la nici o luna de la cel al vechii conduceri a catalanilor, care, cu o zi inainte de incheierea mandatului, a anuntat un profit de 11,1 milioane de euro, subliniind chiar ca Barca este clubul sportiv cu cele mai mari venituri.

Joan Laporta, fostul presedinte al Barcelonei Foto: Reuters

La inceputul lunii, trezorierul Barcelonei, Xavier Sala i Martin, anunta cu "surle si trambite" venituri record ale clubului catalan. Dupa 26 de zile, insa, noua conducere a Barcelonei a anuntat ca de fapt clubul este "pe minus". Oamenii lui Laporta "au cosmetizat" raportul, pentru a avea o imagine buna la despartirea de club.

Noul raport de audit prezentat marti de catre vicepresedintele clubului, Javier Faus, arata o cu totul alta situatie, diferenta dintre cele doua rapoarte de audit fiind de 89 de milioane de euro. Potrivit oficialului Barcei, datoria neta a clubului ajunge la 442 milioane de euro, in timp ce cea bruta atinge suma de 552 milioane de euro.

Faus a declarat ca raportul anterior "nu reflecta imaginea reala" a clubului, dar a exclus posibile "fraude contabile" ale conducerii anterioare.