Nu s-a intergrat la Barcelona in primul sezon, evolutiile sale fiind mai degraba modeste. Dupa un an jucat in tricoul blau-grana, Ibrahimovic a ramas in mintea suporterilor in special datorita golului marcat impotriva Realului (victorie cu 1-0 in El Clasico). Catalanii au incercat sa scape de suedez in aceasta vara, cu atat mai mult cu cat l-au adus pe David Villa, dar eforturile au fost in zadar.

Zlatan a costat nu mai putin de 66 de milioane de euro, Barcelona lasandu-l in plus si pe Samuel Eto'o la Inter. Dupa sezoane deosebite in Serie A, suedezul a parut usor depasit in Spania. Nu a reusit sa se acomodeze, iar spre finalul sezonului a bifat si prezente pe banca de rezerve.

Ibrahimovic nu a dus lipsa de oferte, iar Barcelona a fost de acord sa-l lase sa plece. Marea problema nu a fost suma de transfer, ci salariul jucatorului, informeaza Marca. Atacantul primeste 12 milioane de euro pe stagiune de la campioana Spaniei, iar remuneratia suedezului i-a dat inapoi pe ofertanti.

In aceste conditii, mai mult ca sigur, Ibrahimovic va ramane la Barcelona. Un lucru e clar, cu David Villa si Ibra in lot, catalanii nu duc lipsa de concurenta in linia de atac.