Adidas cere Federatiei Franceze de Fotbal daune de 10 milioane de euro, informeaza rtbf.be. Producatorul german a inregistrat pierderi importante dupa evolutia catastrofala a Frantei de la Cupa Mondiala de Fotbal. Suma ceruta de Adidas ar fi echivalenta cu tricourile nevandute din cauza scandalurilor de la echipa condusa pe atunci de Raymond Domenech.

Franta lasa Adidas pentru NikeFoto: Agerpres

Franta a parasit Cupa Mondiala inca din faza grupelor, echipa pregatita pe atunci de Raymond Domenech fiind ultima in clasament (fara victorie pe taram sud-african).

Vanzarile Adidas au inregistrat scaderi in urma parcursului Cocosilor Galici si a scandalurilor de la nationala Frantei. Germanii mai au contract cu nationala de fotbal pana la finalul anului in curs.

Din 2012, Nike (marele rival al Adidas) va fi sponsorul tehnic al Frantei. Parteneriatul dintre germani si francezi dateaza inca din anul 1970, Franta cucerind un titlu mondial si doua europene alaturi de Adidas.

Germanii au furnizat echipament de joc pentru 12 din cele 32 de echipe care au luat parte la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Adidas a inregistrat o victorie importanta in finala turneului final, acolo unde Spania (echipata de Adidas) a invins pe Olanda (sunt imbracati de Nike).

Pentru noul angajament (cel cu Nike), Federatia Franceza de Fotbal va primi nu mai putin de 320 de milioane de dolari din partea concernului american pana in anul 2018.