Vineri debuteaza o noua editie a Ligii 1 la fotbal. Echipele se lupta pentru primele pozitii din campionat, cele care deschid calea catre banii dati de UEFA in Champions League. Steaua isi pune sperantele in maestria lui Piturca, Dinamo l-a repatriat pe Andone, CFR-ul este deja obisnuita cu victoriile, Timisoara spera inca la un titlu, Vasluiul vrea sa dea lovitura cu Lopez Caro (fost galactic), in timp ce Urziceniul stie mai bine ca oricine sa impresioneze fara a fi bagata in seama. Cine va castiga campionatul?

Liga 1Foto: Hotnews

Steaua nu mai suporta sa fie doar o simpla prezenta in campionat, iar pentru ca acest lucru sa nu se mai intample a fost adus Victor Piturca. Fostul selectioner va incerca sa ii readuca pe stelisti in lupta de la varful clasamentului. Formatia din Ghencea i-a adus, printre altii, pe Dorel Stoica, Radut, Pacurar si Angelov.

Dinamo vrea cu orice pret sa se impuna in campionat, rezultat care i-ar duce pe caini in premiera in Champions League. Bucurestenii isi pun mari sperante in Ioan Andone, tehnician care a avut rezultate alaturi de echipa din Soseaua Stefan cel Mare.

Rapidul vrea sa ajunga in cupele europene alaturi de Marius Sumudica. Giulestenii au transferat mult, incercand sa realizeze un lot cat mai puternic. Ramane de vazut cat de repede vor fi integrati noii veniti. "Momentan am linistea necesara performantei, dar sa vedem cum vor sta lucrurile dupa 4-5 etape", avertiza Sumudica.

Vasluiul a luptat pana pe finalul sezonului pentru titlu, moldovenii ratand pe linia de sosire si Cupa Romaniei. Porumboiu este hotarat sa castige campionatul, iar pentru acest lucru l-a adus pe Lopez Caro, fost antrenor la Real Madrid.

Timisoara nu a mai facut transferuri bomba, dorind sa se bazeze mai mult pe unitatea grupului decat pe vedete. Vladimir Petrovic este noul antrenor al echipei, banatenii dorind sa se inspire din fotbalul sarb in incercarea de a cuceri primul campionat din istorie. Au venit Tames si Zicu, jucatori de la care se asteapta sa faca diferenta.

Unirea Urziceni nu conteaza, cel putin dupa spusele oficialilor ialomiteni, in lupta pentru primele pozitii ale ierarhiei, dar de fiecare data impresioneaza (cel putin in ultimele sezoane). Nebagata in seama, echipa din Baragan reuseste sa le ia fata numelor mari din Bucuresti. Roni Levi a continuat bine munca inceputa de Dan Petrescu, iar grupul este parca mai unit ca niciodata.

Campioana CFR Cluj este una dintre marile favorite la castigarea noii editii de campionat. Echipa din Gruia a luat viteza in ultimele sezoane, ceferistii castigand sapte trofee in ultimii trei ani. "Ne dorim eventul. Avem puterea si lotul necesar pentru a face acest lucru", a declarat presedintele Iuliu Muresan.