Musulmanii malaezieni au fost indemnati de catre liderii religiosi sa nu poarte tricoul lui Machester United, echipa supranumita "Diavolii rosii", informeaza The Telegraph. "Purtarea tricoului respectivei echipe este o insulta adusa la adresa lui Allah", au precizat oficiali malaezieni.

Tricoul lui United - dusmanul lui AllahFoto: Reuters

United se bucura de o mare popularitate in tarile musulmane, Manchester disputand doua meciuri in vara anului trecut (cu stadioanele pline - 40.000 de oameni) impotriva unor echipe din Malaezia.

"Nu exista nicio scuza pentru cei care poarta aceste tricouri. Acest lucru inseamna ca idolatrizezi un simbol al altei religii. Este o mare insulta adusa la adresa lui Allah", au precizat lideri religiosi malaezieni.

Interesant este faptul ca in luna martie a acestui an, Manchester a semnat un contract de cinci ani cu "Telekom Malaysia", echipa britanica intrand astfel puternic pe piata locala.

De asemenea, interzise in Malaezia sunt si tricourile Braziliei, Portugaliei, Serbiei, Barcelonei si Norvegiei, pentru ca au, sub o forma sau alta, cruci inscriptionate pe ele.

"Purtarea tricoului echipei noastre nu inseamna ca renunti la religia cu care te nasti. Nu este niciun pacat sa tii cu Manchester United si sa ai echipamentul de joc al baietilor", a precizat unul dintre oficialii formatiei de pe Old Trafford.