Federatia Bosniaca de Fotbal risca suspendarea atat din competitiile UEFA, cat si din cele ale FIFA, dupa ce a respins cererea de a-si reforma statutul, informeaza Reuters. Bosnia este una dintre adversarele nationalei Romaniei din preliminariile pentru Campionatul European din 2012.

Federatia bosniaca de fotbal s-a format dupa razboiul din 1992-1995, cand tara s-a impartit in doua regiuni etnice dominante. Federatia este condusa de atunci de trei presedinti, iar membrii sai sunt alesi mai degraba dupa criterii etnice, decat profesionale.

Federatia Internationala de Fotbal a avertizat ca refuzul inlocuirii sistemului tripartit inter-etnic al presedintiei Federatiei bosniace va duce la o suspendare, echipele de cluburi si nationala Bosniei nemaiavand voie sa participe la competitiile internationale.

Oficialii bosniaci au refuzat abolirea sistemului prezidential, iar delegatii UEFA si FIFA au mentionat, dupa intalnirea cu acestia, ca se vor decide in viitorul apropiat masurile luate impotriva Federatiei de fotbal din Bosnia si Herzegovina (NSBIH).

Fanii bosniaci au protestat impotriva structurii organizationale a Federatiei, iar cativa jucatori au boicotat echipa nationala.