Formatia Pandurii Tg. Jiu, scapata de la retrogradare dupa ce echipa International Curtea de Arges s-a retras din prima liga din cauza problemelor financiare, va prelua atat staff-ul tehnic al lui Inter, cat si pe cei 20 de jucatori ai echipei.

Inter, preluata de PanduriiFoto: Agerpres

Ionut Badea, antrenorul echipei International Curtea de Arges in sezonul 2009/2010, a confirmat joi ca Pandurii Tg. Jiu vor prelua echipa sa: "Eu si intreg staful tehnic, dar si lotul de 20 de jucatori, am primit aceasta oferta de la clubul Pandurii si, pentru ca domnul Lazar nu mai putea sustine echipa, am dat curs acestei oferte. Vineri vom juca un meci de verificare pentru a-i cunoaste si pe jucatorii de la Pandurii pe care ii vom avea in lot. La finalul saptamanii vom fixa lotul cu care vom ataca inceputul de tur. Este vorba de o preluare a echipei FC International Curtea de Arges de catre Pandurii Tg. Jiu".

"Nu a fost ceva premeditat, nimeni nu a premeditat si nimeni nu a prevazut acest lucru cauzat de situatia financiara, iar domnul Benone Lazar a facut aceasta mutare pentru a salva o echipa care in campionatul trecut s-a situat pe locul 14. Dorim sa avem continuitate in lucrurile facute bine de noi pana acum in fotbal", a mentionat Badea potrivit Mediafax.

"Jucatorii care au fost la International sunt pregatiti pentru inceperea campionatului, in timp ce fotbalistii de la Pandurii de-abia si-au reluat pregatirile. Acum este doar problema adaptabilitatii. Nu va fi un trial, ci o cunoastere reciproca. Intre jucatorii de la Pandurii si cei de la International nu este decat o diferenta: cea de pregatire", a adaugat tehnicianul.

Potrivit site-ului oficial al formatiei din Targu Jiu, cinci jucatori ai lui Inter au fost deja transferati: "Deocamdata stim sigur ca vin cinci jucatori de la International cu care am discutat si ale caror transferuri s-au perfectat azi. Este vorba de Matei, Apostu, Neagu, Vlad si Vezan, ultimul intrand si el in categoria celor transferati de la International desi el se antreneaza de mai mult timp cu noi", a declarat Eugen Pirvulescu, presedintele executiv al Pandurilor.

International Curtea de Arges a incheiat sezonul 2009/2010 pe locul al 14-lea in Liga 1, fiind prima deasupra liniei de retrogradare, dar problemele financiare i-au constrans pe oficialii argeseni sa se retraga din prima liga. Pandurii au terminat sezonul pe locul al 15-lea si vor juca in continuare in Liga 1.