Federatia Argentiniana de Fotbal (AFA) ii va propune selectionerului Diego Maradona prelungirea contractului pentru urmatorii patru ani, presedintele Julio Grondona urmand a se intalni miercuri cu Maradona.

Maradona, inca patru ani la nationala?Foto: Reuters

Argentina a fost eliminata in sferturile de finala ale Cupei Mondiale, dupa 0-4 cu Germania, ceea ce l-a facut pe Maradona sa nu excluda parasirea nationalei, dezamagit fiind de modul in care echipa sa a parasit turneul din Africa de Sud.

Fanii insa il vor in continuare la carma nationalei, chiar daca stiu ca nu este cel mai bun antrenor. Maradona a fost primit ca un erou in Argentina de peste 20.000 de fani care l-au aclamat la aeroportul din Buenos Aires. Un politician a propus construirea unei statui in onoarea lui Maradona iar presedintele Argentinei, Cristina Fernandez a declarat, potrivit Reuters: "Niciun argentinian nu ne-a oferit atat de multa fericire pe terenul de fotbal ca Diego Maradona".

Maradona a stat departe de media de la intoarcerea in tara si va anunta saptamana viitoare daca accepta sau nu prelungirea contractului pana in 2014, atunci cand Brazilia va fi gazda turneului final. "Daca Maradona vrea, va continua. Oamenii il sprijina neconditionat pe Maradona. Daca alti arbitri ar fi facut aceleasi greseli ca el, ar fi trebuit sa demisioneze", a mentionat purtatorul de cuvant al AFA, Ernesto Cherquis Bialo, care a adaugat ca Federatia nu are un "Plan B" in cazul in care Maradona refuza noul contract.

Diego Armando Maradona a fost numit selectioner al Argentinei in anul 2008, iar criticile nu au intarziat sa apara, mai ales ca Argentina s-a calificat cu greu la Mondialul din 2010. Cu toate acestea fanii il vor pe banca nationalei. "Stiu ca nu este cel mai bun antrenor, dar echipa are nevoie si de curaj, spirit, magie, iar el a oferit acest lucru jucatorilor", a declarat un fan argentinian.