David Beckham a respins ideea de a antrena nationala Angliei pe viitor si a declarat ca ar vrea sa faca parte din selectionata tarii sale la Jocurile Olimpice din 2012, dar si la urmatoarea editie a Cupei Mondiale ce se va desfasura in Brazilia in anul 2014.

Beckham nu vrea sa antreneze AngliaFoto: Reuters

Mijlocasul nu a participat la Cupa Mondiala din Africa de Sud din cauza unei accidentari la tendonul lui Achile suferita in martie, dar a facut parte din staff-ul lui Fabio Capello. Desi au existat zvonuri in presa engleza ca jucatorul lui Los Angeles Galaxy ar putea deveni in viitor selectionerul Angliei, Beckham a declarat ca nu are astfel de ambitii. "Nu sunt interesat sa devin antrenor. Nu este o pasiune de-a mea sa devin antrenor. Mie imi place sa joc. Am stat pe banca Angliei imbracat in costum si lumea a crezut ca vreau sa devin antrenor", a declarat Beckham pentru Yahoo.

"Imi place sa antrenez copii, acesta este si un motiv pentru care am si acele academii. Imi place sa vad fetele copiiilor atunci cand se joaca pe teren cu mingea. Imi place entuziasmul lor, onestitatea. Dar sa antrenez o echipa, in acest moment al carierei mele nu vreau. Nu cred ca voi vrea asta nici pe viitor", a adaugat mujlocasul englez.

Beckham va avea 37 de ani in 2012, atunci cand vor avea loc Jocurile Olimpice de la Londra, dar marturiseste ca vrea sa faca parte din echipa Marii Britanii. Echipa de fotbal ce va reprezenta Marea Britanie la JO 2012 va fi alcatuita doar din jucatori englezi, Federatiile Scotiei, Tarii Galilor si Irlandei de Nord nu vor face parte din echipa, de teama sa nu le fie afectata independenta si drepturile de vot la FIFA.

David Beckham e increzator si nu respinge posibilitatea de a participa la Cupa Mondiala din 2014. "Daca voi considera ca pot ajuta echipa atunci ma voi implica", a declarat Beckham, adaugand ca spera sa-si incheie cariera la CM din 2014, inscriind golul victoriei din finala.