Atacantul francez Thierry Henry a parasit Primera Division dupa trei ani la FC Barcelona si a semnat miercuri un contract "valabil pe mai multi ani" cu echipa New York Red Bulls. "Titi" va fi prezentat oficial joi in cadrul unei conferinte de presa, urmand a debuta in tricoul noii sale echipe in 22 iulie, intr-un meci amical cu formatia din Premier League, Tottenham.

Henry, la New York Red BullsFoto: newyorkredbulls.com

"Thierry nu este doar un jucator de clasa care cu certitudine ne va imbunatati echipa, ci si o persoana care a aratat de-a lungul carierei sale ca este un invingator", a declarat managerul general al Red Bulls, Erik Soler.

"Acest transfer marcheaza un nou capitol atat din cariera, cat si in viata mea. Este o onoare pentru mine sa joc pentru New York Red Bulls. Sunt constient de istoria echipei si obiectivul meu unic pe durata sederii mele aici va fi sa ajut clubul sa castige primul sau campionat. Fiind constient de angajamentul semificativ al celor de la Red Bulls in fotbalul local si international, sunt increzator ca alaturi de coelgii mei vom reusi", a declarat jucatorul in varsta de 33 de ani.

Americanii de la Red Bulls au pus deja la dispozitia fanilor si materiale promotionale cu noua achizitie, o replica a tricoului (numarul 14) in care va juca Henry meciurile de pe teren propriu putand fi achizitionata de fani pentru 95 de dolari.