Diego Forlan a impartit prima pozitie in clasamentul golgeterilor de la Cupa Mondiala din Africa de Sud cu David Villa, Thomas Muller si Wesley Sneijder, uruguayanul de 31 de ani fiind ales de catre FIFA si cel mai bun jucator al turneului final. Jucatorul lui Atletico Madrid a marturisit insa ca la inceput a crezut ca e o gluma.

Forlan, Balonul de Aur la CM 2010Foto: Reuters

Forlan a castigat anul acesta prima editie a Europa League alaturi de Atletico Madrid, iar la Mondialul din Africa de Sud a ajuns cu nationala Uruguayului pana pe locul al patrulea. Atacantul a primit din partea FIFA Balonul de Aur si a aflat ca a fost ales cel mai bun jucator de la Mondial de la un prieten, care i-a trimis un mesaj pentru a-l felicita.

"Nu stiam daca era adevarat sau nu pentru ca nu mi-au dat premiul de golgeter, dar eram numit cel mai bun jucator. Cand am inceput sa primesc o gramada de mesaje, atunci mi-am dat seama ca eu chiar eram cel mai bun jucator", a declarat Forlan pentru publicatia El Observador.

Intrebat care a fost cea mai frumoasa partida de la Mondial, uruguayanul a raspuns fara ezitare: cea cu Ghana: "A fost o bucurie de nedescris. Eram aproape eliminati si deodata am ajuns printre cele mai bune patru echipe din lume".

"Eram convins ca o sa ne mearga bine la Mondial, dar nu stiam pana unde putem ajunge", a adaugat Forlan.