Comportamentul jucatorilor Olandei si Spaniei din finala Cupei Mondiale din Africa de Sud l-a dezamagit pe Sepp Blatter, presedintele FIFA. Elvetianul a declarat ca lipsa de fair-play a celor doua finaliste i-au lasat un gust amar, ultimul meci din Africa de Sud nefiind pe masura asteptarilor.

Blatter, huiduit la finala CMFoto: Reuters

"Finala nu a fost chiar ceea ce FIFA si eu ne asteptam sa fie in ceea ce priveste fair-play-ul. Cei trei arbitri au avut o sarcina cu adevarat dificila pe teren si pot sa spun ca nu au fost ajutati pentru a-si indeplini aceasta sarcina", a declarat Blatter, citat de Reuters.

Oficialul FIFA a aparat inca o data arbitrajul, mentionand ca prestatia englezului Howard Webb din finala nu avea cum sa fie perfecta: "Acesta este aspectul uman al meciului. Daca jocul nostru ar fi fost perfect, daca ar fi fost stiintific, daca ar fi fost controlat doar de tehnologie, de stiinta, atunci nu mai era nimic de discutat. Acesta este fotbalul. Trebuie sa traim cu greselile, atat cele ale jucatorilor, cat si cele ale arbitrilor. Nu cred ca exista perfectiune".

Blatter a negat faptul ca a fost huiduit cand a intrat pe teren inaintea finalei: "Singurul lucru pe care l-am observat a fost ca au fost mult mai putine vuvuzele. Nu stiu nimic despre huiduieli. In aceasta tara si peste tot unde am mai mers am fost primit intotdeauna ca un prieten. Ieri (n.r. duminica) a fost la fel. Am iesit pe teren si pot sa spun ca a fost un moment minunat".