Xavi este fotbalistul care a alergat cel mai mult pe durata Cupei Mondiale, mijlocasul bifand 80.2 km. Ibericii sunt primii si la capitolul pase, in timp ce Germania a reusit cele mai multe goluri - 16.

Spania, noua campioana a lumiiFoto: Reuters

Germania este echipa nationala cu cele mai multe goluri in Africa de Sud (16), nemtii fiind urmati de Olanda (12), Uruguay (11) si Argentina (10). Brazilia si Spania se afla doar pe locurile cinci si sase, cu 9, respectiv 8, goluri.

Cartonase galbene: Victor Caceres (Paraguay), Gregory Van Der Wiel (Olanda) si Nigel De Jong (Olanda), cate trei.

Cartonase rosii: Luis Suarez conduce topul jucatorilor eliminati, uruguayanul incasand un cartonas rosu in finalul disputei cu Ghana. In plus, atacantul a faultat de 15 ori la turneul final si a facut si un hent intentionat.

Jucatori ofensivi: Sergio Ramos a fost cel mai ofensiv jucator de la CM, ibericul bifand 31 de incursiuni pe durata celor 7 partide disputate in Africa de Sud. A fost urmat de Lukas Podolski (27) si de Andres Iniesta (26).

La capitolul pase, Xavi se afla pe prima pozitie, mijlocasul catalan pasand de 669 de ori pe durata competitiei din Africa de Sud. Pe locul doi se afla Bastian Schweinsteiger (565), in timp ce Busquets se gaseste pe trei (555).

Thomas Mueller a marcat 5 goluri in 473 de minute jucate. Tot acelasi numar de goluri au reusit David Villa (635 de minute), Wesley Sneijder (652 de minute) si Diego Forlan (654 de minute). Cupa Mondiala a avut cinci golgeteri.

La capitolul suturi la poarta, Spania sta cel mai bine, ibericii trimitand de 121 de ori mingea catre poarta adversa. Pe doi se afla Uruguay si Germania, ambele cu cate 102 suturi.

Olanda a fost echipa care a comis cele mai multe faulturi (126), batavii fiind urmati de Uruguay (99) si de Paraguay (96).

Xavi a fost fotbalistul care a alergat cel mai mult la Cupa Mondiala, mijlocasul Spaniei bifand 80.2 km. Pe doi se afla Schweinsteiger (79.8 km), in timp ce Maximiliano Pereira (Uruguay) a alergat 78.6 km.

Cupa Mondiala de Fotbal s-a desfasurat intre 11 iunie si 11 iulie, in Africa de Sud. Noua campioana a lumii este Spania, in timp ce Olanda a fost nevoita sa se multumeasca doar cu statutul de vicecampioana.