Mijlocasul israelian Yossi Benayoun l-a acuzat pe fostul sau antrenor de la Liverpool, Rafa Benitez, de faptul ca a incercat sa-i distruga in mod deliberat increderea in propria persoana si a sustinut ca tehnicianul spaniol nu l-a tratat niciodata cu respect.

Rafa Benitez, acuzat de BenayounFoto: Reuters

Yossi Benayoun a parasit clubul Liverpool in aceasta vara si a fost transferat la clubul londonez Chelsea, campioana din Premier League. "Toti ma intreaba de ce am plecat de la Liverpool. Exista un singur motiv: Rafa Benitez. Niciodata nu ma tratat cu respect, asa cum meritam. Daca jucam bine, niciodata nu simteam ca-mi da credit. Cand am inscris, ma asteptam sa joc in urmatorul meci. Fanii vroiau ca eu sa joc iar Benitez mi-a spus ca nu intelege de ce vor asta", a declarat mijlocasul pentru News of the World.

"A incercat sa-mi distruga increderea. Nu poti sa te comporti astfel cu un jucator si sa te astepti ca el sa fie fericit. Eram nefericit dar din respect pentru club nu am vorbit niciodata. Jucatorii si conducatorii clubului stiau cum ma simteam", a mentionat Bennayoun.

"Nu vreau sa vorbesc in numele altor jucatori de la Liverpool, dar oamenii stiu ce s-a intamplat cu Albert Riera si Xabi Alonso. A fost aceeasi situatie ca a mea. Benitez a incercat sa ma distruga asa cum a facut cu Riera", a explicart mijlocasul, aducand aminte de cazul lui Riera, care a fost suspendat de echipa in luna martie, dupa ce l-a criticat pe Benitez in presa spaniola.

Liverpool a avut un sezon sub asteptari, fiind eliminata din Liga Campionilor dupa faza grupelor si ratand un loc in mai importanta competitie inter-cluburi din Europa, dupa ce a incheiat sezonul 2009/2010 pe locul al saptelea. Benitez a parasit clubul din Liverpool in aceasta vara, inlocuindu-l pe Jose Mourinho la Inter Milano.