Inainte de semifinala cu Germania, rugile Spaniei au fost ascultate de catre Dumnezeul fotbalului si ibericii s-au calificat pentru prima data in istorie in finala Cupei Mondiale. Inaintea intalnirii cu Olanda, spaniolii isi indreapta din nou rugile catre Dumnezeul fotbalului din Africa de Sud.

Spania, cea mai buna echipa a anului 2010Foto: Reuters

Inainte de semifinala cu Germania, fanii spanioli au postat pe retelele de socializare rugaciunea Tatal Nostru intr-o varianta "adaptata" pentru Mondialul de fotbal. Dumnezeu nu mai era in ceruri, ci in Africa de Sud la Mondial, iar painea cea de toate zilele a devenit "golul cel de toate zilele".

Rugaciunea spaniolilor din semifinale:

"Tatal nostru care esti in Africa de Sud, Sfinteasca-se del Bosque. Sa vina la noi semifinala. Faca-se voia ta atat in staff-ul tehnic, cat si la jucatori. Da-ne noua astazi golul cel de toate zilele si iarta-i pe fundasii nostri, asa cum si noi il iertam pe arbitrul care ne greseste. Nu ne lasa la un pas de eliminare si du-ne in finala. Amin".

Pentru finala, spaniolii cer patru goluri in poarta olandezilor si il roaga pe Dumnezeul fotbalului sa nu-i lase sa dea un autogol, facand referire la meciul Olandei cu Brazilia din sferturi, atunci cand Felipe Melo a inscris in proprie poarta.

Rugaciunea spaniolilor pentru finala:

"Tatal nostru care esti in Africa de Sud, lasa-ne sa castigam ultima partida. Fie un gol al lui Villa, altul al lui Torres si doua ale lui Pedrito. Da-ne noua in acea zi paradele lui Casillas, iarta-i pe fundasii nostri, asa cum si noi il iertam pe arbitrul care ne greseste. Nu ne lasa sa ne dam un autogol si fa ca noi sa castigam finala. Amin".

Finala Cupei Mondiale din Africa de Sud se va disputa duminica, de la ora 21:30, intre Spania si Olanda.