Cu o echipa tanara si un joc incantator, Germania a ratat finala de la Mondialul din Africa de Sud si va juca pentru a doua oara consecutiv meciul pentru locul al treilea la turneul final. Die Mannschaft va infrunta sambata seara surpriza placuta a Mondialului, Uruguay.

Germania, in finala mica la MondialFoto: Reuters

Uruguay si Germania se intalnesc sambata pe Nelson Mandela Bay Stadium (Port Elizabeth) pentru o clasare mai buna la Mondialul din 2010. Tripla campioana mondiala, Germania a eliminat de la turneul final din Africa de Sud echipe ca Anglia si Argentina, dar nu a putut trece si de campioana Europei, Spania. "Voi incerca sa trezesc echipa pentru ultimul meci. Vom trata meciul cu seriozitate", a declarat Joachim Loew dupa semifinala pierduta.

Germania va disputa pentru a cincea oara in istorie meciul pentru locul al treilea la Mondial. Pana acum a castigat de trei ori meciul pentru locul al treilea (in editiile din 1934, 1970 si 2006) si a pierdut unul, la Mondialul din 1958.

Uruguay, dubla campioana mondiala, a oferit surpriza atingand faza semifinalelor, iar o eventuala victorie in fata nemtilor va fi un adevarat miracol pentru micuta natiune. "Este un meci dificil, dar noi ne vom prezenta cu acelasi angajament si entuziasm pe care l-am avut si in meciul cu Olanda. Nu avem nicio siguranta ca vom castiga, dar ne vom pregati sa luptam pana la moarte", a mentionat selectionerul Uruguayului, Oscar Tabarez.

Pana acum, cele doua natiuni s-au mai intalnit de noua ori, germanii castigand de sase ori, uruguayenii o data, celelalte doua intalniri incheinadu-se la egalitate. In una din aceste intalniri cele doua echipe si-au disputat locul al treilea la Mondialul din 1970, Germania castigand cu 1-0. Uruguay a mai pierdut o data meciul pentru bronzul mondial, in 1954, in fata Austriei.