Caracatita Paul a decis: Germania va castiga partida cu Uruguay, finala mica a Cupei Mondiale din Africa de Sud. Dupa mai multe ezitari, "oracolul turneului final" s-a hotarat catre cutia in care se afla steagul echipei pregatite de Joachim Low.

Caracatita minuneFoto: Reuters

La turneul final din Africa de Sud, Paul a prezis ca Germania va invinge pe Australia, Ghana, Anglia si Argentina. De asemenea, caracatita a pronosticat ca “Panzerele” vor fi invinse de Serbia si Spania. Toate previziunile s-au dovedit a fi adevarate.

Dupa ce "Panzerele" au pierdut in fata Spaniei (scor 1-0), suporterii germani au realizat o lista cu pedepsele pentru Paul: sa fie prajit, facut sushi, fript la gratar sau aruncat la rechini. De asemenea, unii dintre microbisti au realizat chiar si cantece impotriva "prezicatorului minune".

Paul s-a inselat o singura data, atunci cand a prezis ca nemtii ii vor invinge pe iberici in finala EURO 2008. Are 12 rezultate corecte dintr-un total de 13.

"Nu se va intampla nimic cu Paul. Este bine si se simte in largul lui", a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai acvariului din Oberhausen. Aceasta precizare vine dupa ce suporterii germani au declarat ca vor sa omoare caracatita pentru ca a prezis ca Spania se va califica in finala Cupei Mondiale.