Olandezii si-au depasit asteptarile la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Nationala de fotbal a fost "pesimista" inaintea inceperii turneului final, rezervandu-si hotelul doar pana in 5 iulie. Nici fanii nu au avut prea multe sperante, o parte din sustinatorii olandezi intorcandu-se deja in tara deoarece rezervarile le-au facut doar pana in faza sferturilor de finala.

Olanda "a ramas pe drumuri"Foto: Reuters

Federatia Olandeza de Fotbal a facut rezervarile la Sandton Hilton din Johannesburg pana pe 5 iulie si nu-si poate prelungi sederea deoarece hotelul respectiv este complet rezervat pentru urmatoarele zile, informeaza Reuters. "Nu se pune problema ca vom ramane pe drumuri. FIFA cauta acum alt loc de cazare", a declarat purtatorul de cuvant al Federatiei olandeze, Martine Bruggink.

FIFA asigura cazarea tuturor echipelor participante la Mondialul din Africa de Sud in noaptea de dinaintea si de dupa meci, nationalele rezervandu-si singure sederea in celelalte zile.

Un grup de 100 de suporteri olandezi a fost nevoit sa plece deja spre tara natala, deoarece fanii nu si-au imaginat ca nationala lor va ajunge atat de departe. "Era o calatorie destul de mare si si-au rezervat totul cu mult timp inainte. Si-au rezervat locurile pe un vapor pentru masinile lor si nu a fost ieftin deloc. Sincer, nu prea multi oameni se asteptau ca echipa sa ajunga atat de departe, asa ca acest lucru parea intelept", a explicat un fan olandez.

Olanda intalneste marti, in prima semifinala de la Mondialul din Africa de Sud, selectionata Uruguayului. In cazul unei victorii va disputa finala duminica, iar in cazul unui esec va disputa sambata finala mica.