Arbitrul de tusa uruguayan Mauricio Espinosa, cel care nu a vazut golul lui Frank Lampard din optimile de finala ale Mondialului din Africa de Sud cu Germania, a negat faptul ca a luat o decizie gresita afirmand ca acel gol a fost unul "fantoma".

Rooney, nemultumit de decizia lui EspinosaFoto: Reuters

Frank Lampard a inscris in prima repriza cu Germania golul de 2-2, dar Espinosa nu a vazut golul, iar arbitrul de centru, Jorge Larrionda, a mers pe mana asistentului sau si nu a validat reusita englezului. "Nu poate spune nimeni ca am luat o decizie eronata deoarece nu a fost o greseala tehnica. A fost doar ghinion ca mingea a rulat cu o viteza atat de mare si eu nu am putut sa vad ca a trecut linia portii, chiar daca am fost pozitionat corect", a declarat Espinosa pentru publicatia "El Pais".

"Daca analizati atat meciul Angliei cat si celalalte pe care le-am oficiat, puteti observa ca din punct de vedere tehnic ne-am descurcat foarte bine. A fost o situatie grea deoarece ne-am pregatit foarte mult pentru acest turneu. Dar aceste lucruri se intampla in fotbal si asta este. Viata merge mai departe", a adaugat arbitrul de tusa.

Espinosa a dezvaluit ca atat el, cat si Larrionda si-au dat seama de greseala la pauza, cand au vazut reluarea fazei: "Cand am ajuns la vestiar nu am vrut sa vedem imaginile, dar am putut simti ca ceva s-a intamplat. Doar cand am auzit la televizor am realizat ce s-a intamplat. Dupa cat am muncit pentru a ajunge la Cupa Mondiala, am fost intristat de ceea ce s-a intamplat in acel meci".

Germania a eliminat Anglia in faza optimilor de finala ale Mondialului de fotbal din Africa de Sud, invingand cu 4-1.