Guvernul nigerian a revenit in ultimul moment asupra deciziei de a suspenda echipa nationala de fotbal din toate competitiile internationale pentru o perioada de doi ani, decizie impusa de presedintele tarii, Goodluck Jonathan, ca urmare a prestatiei sub asteptari a selectionatei la Mondialul din Africa de Sud. Ultimatumul dat de FIFA oficialilor nigerieni expira luni, la ora 16:00 GMT.

Nationala Nigeriei a scapat de suspendareFoto: Reuters

La doar cateva zile dupa ce nationala Nigeriei a parasit Cupa Mondiala, terminand turneul pe ultimul loc in grupa, cu un singur punct acumulat, presedintele tarii a suspendat echipa pentru a evita "alta rusine asemenatoare". FIFA care nu accepta implicarea guvernului in fotbal a dat un termen de 48 de ore Nigeriei pentru a-si anula decizia, in caz contrar forul mondial urmand a aplica o alta suspendare.

Presedintele Federatiei Nigeriene de Fotbal (NFF), Sani Lulu Abdullahi si vice-presedintele Amanze Ugbulam au fost concediati dupa ce au cerut presedintelui tarii, Goodluck Jonathan, sa ia in considerare anularea suspendarii echipei nationale.

Ultimatumul dat insa de FIFA a dat rezultate si guvernul nigerian a ridicat suspendarea impusa nationalei de fotbal cu doar cateva ore inainte. "Guvernul si-a anulat decizia", a declarat o sursa prezidentiala, potrivit AFP. Un anunt oficial urmeaza a fi facut in cursul zilei de luni.

Daca Nigeria era suspendata de catre FIFA, echipa nationala nu ar mai fi putut participa in meciurile internationale, inclusiv in competitiile africane. Fotbalul nigerian nu ar mai fi primit ajutor financiar, iar arbitrii nigerieni si echipele de club nu ar mai fi putut participa la competitiile internationale.