Derbiul zilei de la Cupa Mondiala se joaca la Cape Town, acolo unde Argentina si Germania se dueleaza pentru un loc in semifinalele turneului final. "Messi a fost recuperat (nr. a fost racit), va juca, iar de la el astept un meci mare", a declarata Maradona inainte de confruntarea cu nemtii. "Maradona a format o adevarat echipa. Argentina din ziua de azi este marele lui merit", a replicat Joachim Low.

Maradona, inca patru ani la nationala?Foto: Reuters

In urma cu 4 ani, Germania si Argentina s-au intalnit tot in sferturile de finala, castig de cauza avand europenii, scor 4-2 dupa executarea loviturilor de la 11 metri (dupa 120 de minute a fost 1-1).

"Diego a realizat lucruri deosebite in acest turneu. A stiut sa isi tina elevii aproape si sa formeze o adevarata echipa. Este meritul lui. Din punct de vedere fotbalistic, nu am ce sa comentez. Mondialul din 1986 a fost decis de el singur", a declarat Joachim Low, antrenorul Germaniei.

"Nu m-am gandit in niciun moment ca Messi nu va juca contra Germaniei. I-am dat o zi de pauza, tocmai pentru a fi pregatit din punct de vedere fizic. Astept multe de la el, sper sa fie ziua lui. Nu suntem favoriti, asta e clar. Cred ca avem sanse egale cu ale germanilor pentru a ajunge in semifinale. Nemtii se apara bine, ataca senzational si formeaza una dintre echipele mari ale acestui Mondial"- Diego Maradona, antrenor Argentina.