Ghana a fost la doar 11 metri distanta de semifinalele Cupei Mondiale, insa vedeta Gyan a ratat un penalty in ultimul minut al prelungirilor, la scorul de 1-1. Dupa ce a supravietuit acestui moment, Uruguay-ul s-a impus la executarea loviturilor de departajare, acolo unde jucatorii lui Tabarez si-au stapanit mai bine nervii.

Foto:

Sud-americanii au deschis mai bine sfertul de finala, dominand teritorial prima jumatate de ceas, insa africanii s-au redresat, reusind chiar sa inscrie intr-un moment important, inaintea pauzei: sut Muntari, pe langa un Muslera "mascat" (45).

La reluare, Uruguay-ul insista si egaleaza rapid (sut Forlan din lovitura libera, 55), apoi domina perioada secunda, cu cateva ratari importante in contul lui Suarez.

In prelungiri, se schimba din nou echilibrul: ghanezii au mai mult initiativa, iar insistenta lor a fost rasplatita cu un penalty in chiar minutul 120 - Suarez a respins cu mana, de pe linia portii, evitand primirea unui gol ce se putea dovedi decisiv. Ghana a irosit insa aceasta sansa, Gyan trimitand mingea direct in transversala!

La loviturile de departajare, acelasi Gyan izbuteste sa inscrie, dar colegii sai Mensah si Adyah executa lamentabil, oferind sud-americanilor sansa calificarii: Abreu transforma lovitura decisiva, cu o "scarita" si duce Uruguay-ul in semifinale...